Connect with us
Publicitate

Turism

Florin Ioani, primarul din Viştea: „Ne străduim să ieșim din noroiul satului românesc. Vrem să creăm o destinație independentă, Țara Făgărașului”

Publicitate

Publicat

pe

România are multe povești nedezvăluite, ce pot fi ”citite” doar printr-un turism intern responsabil. ”Țara Făgărașului” este unul dintre cele mai recente proiecte de promovare a României, dezvoltat de autoritățile locale din Făgăraș, cu ajutorul ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) și Young ANAT. Florin Ioani, unul dintre promotorii proiectului, președinte al Asociației Dezvoltării Intracomunitare, dar și primar al Comunei Viștea, a declarat că principalul scop al tuturor activităților este ”scoaterea României din noroiul de la sat”.

Edilul își dorește ca zona în care activează să devină cât mai cunoscută turiștilor români, iar pentru aceasta a investit, alături de alți reprezentanți locali, 30.000 de euro în crearea unui brand local. Acesta precizează că inițiativa are la bază patru mari direcții, după cum urmează:
  1. încurajarea turismului,
  2. dezvoltarea durabilă,
  3. dezvoltarea turismului,
  4. infrastructura.

”Ne străduim să ieșim din noroiul satului românesc. Iar pentru aceasta avem nevoie de infuzie de fonduri în promovarea zonei, mai ales în ceea ce privește infrastructura, deoarece aceasta nu aparține operatorilor economici, aici avem nevoie de implicarea instituțiilor publice avizate”, a declarat Ioani, în cadrul unei conferințe de presă.

Publicitate

Acesta a explicat faptul că o administrație sănătoasă trăiește din taxe și impozite, acestea din urmă fiind generate cu ușurință de turism.

”Vrem să creăm o destinație independentă, Țara Făgărașului, ținând cont de trei mari aspecte: munte, apă și deal. Acestea sunte date de existența munților Făgăraș din zonă, a râului Olt și a podișului Hârtibaciu”, a mai spus edilul, reamintind că cele trei forme de relief se regăsesc pe o distanță de 20 de kilometri.

Ioani a mai precizat că Țara Făgărașului cuprinde mai multe obiective turistice, printre care sate românești, sate săsești, dar și biserici fortificate.

Publicitate

”Transfăgărășanul, Mănăstirea Sâmbăta de Sus, dar și Cetatea Făgărașului sunt doar câteva dintre locurile care merită vizitate”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, Ioani a menționat că intenționează să discute cu operatorii economici pentru dezvoltarea mai multor puncte gastronomice, ca să poată oferi turiștilor o imagine completă a zonei, prin împletirea dintre natură, obiceiuri și tradiții. Acesta a declarat că Țara Făgărașului trebuie să rămână plămânul Europei, relatează wall-street.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes