Connect with us
Publicitate

Eveniment

Florin Filipescu, unul dintre cei mai emblematici juni din Șcheii Brașovului, a trecut la cele sfinte

Publicat

pe

Inginerul Florin Filipescu, Fondatorul Muzeului din Pod din Șcheii Brașovului, a trecut la cele sfinte. În anul 2016, la vârsta de 71 de ani, acest brașovean deschidea porțile unei comori istorice pentru comunitatea locală și pentru cei ce vizitau orașul. Expoziția sa a oferit brașovenilor și turiștilor ocazia de a călători în timp, prin obiecte și documente ce acoperă perioada de la 1850 până în prezent, având legături profunde cu familia Orghidan-Bădițoiu-Filipescu.

Publicitate

Muzeul a prins viață datorită pasiunii și eforturilor ingenioase ale lui Florin Filipescu. Acesta a readus la lumină istoria orașului prin intermediul exponatelor expuse în podul casei în care și-a petrecut copilăria și unde a ales să se întoarcă după o carieră dedicată ingineriei.

După absolvirea Liceului „Andrei Șaguna” din Brașov și ulterior a Politehnicii, Florin Filipescu și-a început cariera la Institutul de Cercetare pentru Mașini și Tractoare. În căutarea cunoașterii, a ales să urmeze o a doua facultate, de comerț exterior, pasul care i-a îndeplinit visul de a explora lumea în întreaga ei splendoare.

Recunoscut ca „june albior”, cu mustața sa inconfundabilă, Florin Filipescu a devenit o figură cunoscută în rândul comunității brașovene. Astăzi, când ne gândim la Florin Filipescu, ne amintim nu doar de el ca de un inginer remarcabil, ci și ca de un pionier cultural și istoric al orașului. Moștenirea sa dăinuie în Muzeul din Pod, conectând generații și păstrând vie amintirea trecutului.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes