Connect with us
Publicitate

Social

Florin Cîţu: Românii vor merge în vacanţă fără certificat de vaccinare. În România nu se va aplica. Relaxare de la 1 iunie

Publicitate

Publicat

pe

Premierul Florin Cîţu a precizat că în România nu se vor folosi aşa-numitele certificate verzi care să permite persoanelor vaccinate să meargă în vacanţe sau la evenimente cu public.

Publicitate

„În niciun caz. Românii vor merge în vacanţă fără certificat. În România nu se va aplica. De aceea avem acest comitet interminister, pentru a asigura că sunt reguli care se vor respecta, dar fără certificat”, a declarat Cîţu.

Întrebat dacă decizia referitoare la certificate este definitivă, deşi comisarul european Adina Vălean a susţinut ideea certificatelor verzi, inclusiv pentru aceesul la evenimente cu public, premierul a răspuns:

„Vom agrea cu operatorii economici şi le vom respecta. Fiecare ţară îşi va alege propriile metode de a-şi deschide economia (…) La 1 iunie va fi un prim pas. Suntem gata să ascultăm soluțiile industriei de evenimente private. Avem 2 luni în care să ne pregătim.”

Publicitate

Premierul Florin Cîțu a mai anunțat luni formarea unui comitet interministerial care să gestioneze revenirea la normalitate de la 1 iunie.

VIDEO / Conferință de presă susținută de Florin Cîțu:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes