Connect with us
Publicitate

Administrație

Florin Cîţu: România ar trebui să adere la zona euro. Am putea să adoptăm moneda euro în jur de 2027 – 2028

Publicitate

Publicat

pe

”Parcursul pentru euro a fost puţin întârziat de această criză din 2020. Este nevoie de convergenţă reală. Vom recupera în perioada 2021 – 2024, dar trebuie să fim conştienţi că această aderare la zona euro va fi după 2024. Obiectivul de aderare la zona euro nu este doar un obiectiv, este şi o obligaţie a României de a adera la zona euro prin tratatul pe care l-am semnat.. România trebuie să adere la zona euro” a afirmat, joi seară, la Digi 24, Florin Cîţu.

Publicitate

Premierul consideră că ”e greu să discuţi de aderare în plină criză economică, când trebuie să faci reforme clare”.

”Dar este un obiectiv pe care ni-l menţinem pentru că nu numai obiectivul la zona euro trebuie să ne gândim că este principal. Pentru mine contează ce înseamnă să aderi la zona euro. Înseamnă să reformezi această economie, să faci o economie performantă în interiorul zonei euro unde competiţia este foarte dură. acel obiectiv este, de fapt, o ancoră care ne face pe noi să ne reformăm, să ajungem în zona euro. De aceea, avem şi aceste discuţii transparente în Comisia Europeană despre reformă”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu crede că în 2027 – 2028 s-at putea ca România să intre în zona euro.

Publicitate

”Acum, cum văd lucrurile, am putea să intrăm în antecameră, în jur de 2024- 2025 şi să putem să adoptăm moneda euro în 2027 sau în 2028” a afirmat premierul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes