Connect with us
Publicitate

Administrație

Florin Cîțu a cerut PNL Brașov excluderea liberalului care a amenințat-o pe viceprimarul Flavia Boghiu

Publicat

pe

Publicitate

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că nu va tolera nicio formă de instigare la violenţă şi anunţă că organizaţia din Braşov se va ocupa de excluderea vicepreședintelui organizației de tineret a PNL care a avut un astfel de „derapaj”.

„Nu voi tolera acţiuni, gesturi sau cuvinte care instigă la violenţă! Orice e legat de acest subiect va fi sancţionat ferm de către Partidul Naţional Liberal. Organizaţia PNL Braşov se va ocupa să excludă din PNL persoana care a avut acest derapaj”, se arată într-un mesaj al lui Cîţu postat pe contul de Facebook al PNL.

La scurt timp după anunțul liderului PNL, președintele Adrian Veștea a anunțat pe pagina de tineret a Liberalilor Brașoveni excluderea celui care a instigat la violență împotriva viceprimarului Flavia Boghiu.

„Dl. Bogdan Pintilie a anunțat deja că va demisiona din partid. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, solicităm, conform statutului PNL, Organizației municipale Brașov, din care dl. Bogdan Pintilie face parte, să ia în discuție în procedură de urgență acest caz și să dispună măsura care se impune.
În numele liberalilor brașoveni, cerem scuze d-nei Flavia Boghiu și o asigurăm de respectul nostru!” a transmis organizația județeană a PNL, prin vocea președintelui Adrian Veștea.

Publicitate

„Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal se delimitează ferm și dezavuează manifestarea vicepreședintelui Tineretului Național Liberal Brașov, Bogdan Pintilie, membru al Organizației municipale Brașov a PNL, la adresa d-nei viceprimar Flavia Boghiu.Ca partid și ca persoane care am militat și milităm împotriva oricărei forme de violență, promovând constant buna cuviință, respectul față de semeni și fair-play-ul în politică și în societate, nu putem accepta, nici măcar ca o glumă, un asemenea derapaj, cu atât mai puțin cu cât ținta sa este o doamnă. Sunt glume care se fac și glume care nu se fac. Iar postarea pe o rețea de socializare a tânărului nostru coleg intră în cea de-a doua categorie.O asemenea manifestare, pe care o respingem net, nu caracterizează liberalii brașoveni, lucru pe care l-am dovedit de-a lungul timpului. Înainte de a fi politicieni, suntem oameni și trebuie să ne respectăm.” au mai transmis liberalii brașoveni, într-un comunicat semnat de președintele Veștea.

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban (USR), i-a acuzat duminică pe Bogdan Pintilie, un lider local al Tineretului Naţional Liberal (TNL), și pe Kehaiyan Garbis Vincentiu, un dezvoltator imobiliar, că i-a adus ameninţări viceprimarului Flavia Boghiu, într-o postare pe Facebook.

Postarea de pe contul liberalului Bogdan Pintilie, la care face referire edilul, include şi o fotografie trucată, în care viceprimarul Flavia Boghiu are un ochi învineţit.

Foto: Facebook / Allen Coliban

Liberalul Bogdan Pintilie a explicat, pe contul său de Facebook, că a folosit o fotografie preluată „de la un/unii jurnalişti din Braşov”, însă textul care o însoţeşte îi aparţine, a fost în spirit de glumă şi „nu are nicio legătură cu violenţa domestică, agresiunile fizice”. Ulterior, după ce cazul a fost preluat de presa centrală, Bogdan Pintilie a revenit cu o altă postare, în care aduce scuze Flaviei Boghiu și își anunță demisia din PNL.

Cea de-a doua persoana la care face referire primarul municipiului Brașov este dezvoltatorul imobiliar Kehaiyan Garbis Vincentiu, despre care Litera9.com scrie că este cel care vrea să construiască blocuri în Șchei, care începuse lucrări pentru proiectul American Dream fără a avea autorizație de construire și față de care USR a luat poziție în urmă cu câțiva ani, sesizând autoritățile despre intervenția dezvoltatorului pe dealul Warte. Conform sursei citate, în acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. 1 lit. c și e și art.24 lit. a din Legea 50/1991.

Potrivit edilului brașovean, USR va depune o plângere penală împotriva celor doi.

Tineretul Național Liberal (TNL) a transmis de asemenea duminică, într-o postare pe Facebook, că se delimitează în totalitate de comportamentul liberalului Bogdan Pintilie  și „condamnă ferm orice act de violență sau instigare la violență”.

„Organizația noastră nu agreează sub nicio formă asemenea manifestări, care contravin valorilor Tineretului Național Liberal. Astfel, solicităm PNL Brașov să ia măsurile care se cuvin împotriva domnului Pintilie – în calitate de organizație locală al cărui membru este și care are totodată atribuțiile statutare în sancționarea membrilor”, au mai transmis reprezentanții TNL în postare, încheiată cu hashtagul #așanu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes