Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Fiți cu ochii în 4 dacă avețI copii de gimnaziu: este perioada în care aceștia încep să experimenteze drogurile

Publicat

pe

12 ani! Aceasta este vârsta la care copiii noștri încep să experimenteze canabisul. Chiar și așa, acesta se află pe locul al doilea în topul preferințelor de consum, primul loc fiind ocupat de cocktailurile de medicamente obținute fără prescripție medicală. Iar pe locul 3 în preferințele consumatorilor brașoveni sunt pastilele de ecstasy.

Publicitate

Într-o lume în care drogurile au ajuns să se cumpere cu bon fiscal din magazine pentru că „sunt legale”, iar anturajul este noul Dumnezeu al copiilor noștri, doar vigilența și implicarea părinților, alături de abilitățile cadrelor didactice, dar mai ales de eforturile autorităților mai pot să ne țină tinerii deoparte de o viață trăită în iad.

Iar din păcate însă, aceste „eforturi ale autorităților” ar fi sublime, dacă nu ar lipsi cu desăvârșire, mai ales în fază de intervenție. În zona noastră, de exemplu, nu există nicio clinică sau orice altă instituție specializată care poate oferi sprijin medical consumatorilor. Nici de stat, nici privată.

Asta ca să nu mai punem la socoteală incompetența politicienilor care, de mai bine de un deceniu, de când au apărut pe piață, nu au fost capabili să scoată în ilegalitate substanțele etnobotanice.

Publicitate

Chiar și așa, la cifre oficiale – care nu știm cum sunt înregistrate sau raportate – pare că stăm bine: România este încă pe ultimele locuri din Europa în privința traficului și consumului de droguri. Oricum ar fi însă, orice viață pierdută din cauza drogurilor este deja cu una prea mult. Mai ales că, de cele mai multe ori, vorbim despre tineri, adolescenți… Copiii noștri, expuși mult prea devreme la o lume mult prea dură pentru fragilitatea lor.

Am discutat despre toate acestea la Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine cu doamna cms. șef Laura Pișcociu, șefa Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov. Vezi emisiunea mai jos:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    3 decembrie, 2022 at 9:03 am

    La vârsta lor eu experimentam ceva mult mai plăcut și benefic……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes