Connect with us
Publicitate

Eveniment

Firul de contact din Gara Brașov a fost rupt de o locomotivă. Din această cauză 4 trenuri au fost anulate

Publicat

pe

Călătorii care voiau să plece cu trenul din Gara Brașov au avut parte de o surpriză neplăcută astăzi. Patru trenuri au fost anulate din cauză că o locomotivă electrică ce tracta o garnitură a unei companii private a rupt firul de contact din gară. Deoarece curentul electric a fost întrerupt, au fost înregistrate întârzieri de zeci de minute pe unele rute, dar reprezentanții CFR Călători au hotărât să anuleze și patru trenuri programate astăzi.

Publicitate

„Au fost înregistrate două deranjamente tehnice la două trenuri private, deranjamente care au influențat și circulația celorlalte trenuri, deoarece unul dintre trenurile private a rupt firul de contact. Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact și repunerea sub tensiune s-a intervenit local cu o drezină pantograf. De asemenea, a fost necesară tracțiunea Diesel pentru trenurile private cu defecțiuni. La această oră se circulă in condiții normale, cu tracțiune electrică”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Potrivi clubferoviar.ro, Trenul Regio Călători implicat în acest incident este Regio 11032, tractat de locomotiva BB572. Garnitura trebuia să pleca la ora 12,20 din stația Brașov cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 15,30. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, deoarece cursa a fost anulată.

Cum aceeași garnitură și aceeași locomotivă ar fi trebuit să opereze și trenul de întoarcere, Regio 11037 (plecare București Nord la ora 18,16, sosire la Brașov la ora 21,32), și acesta a fost anulat, evident, din cauza indisponibilității materialului rulant.

Publicitate

Și au mai fost încă două trenuri anulate, iar Regio Călători a ascuns adevărata cauză a acestor probleme. ”Din cauza unor defecțiuni la instalațiile CF din gara Brașov, trenurile 11032 și 11034 Brașov – București Nord, respectiv 11035 și 11037 București Nord – Brașov sunt anulate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, se arată într-o postare de pe pagina de internet a Regio Călători.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes