Connect with us
Publicitate

Economic

Firmele din sectoarele HoReCa și turism, afectate de pandemia de COVID-19, pot obține granturi nerambursabile pentru capital de lucru, în valoare de până la 150.000 de euro

Publicat

pe

Firmele din Brașov, afectate de pandemia de COVID-19, pot accesa granturi în valoare de până la 150.000 de euro, sume destinate IMM-urilor care sunt active în special în sectoarele HoReCa și turism. Ministerul Economiei a anunțat că antreprenorii pot accesa granturile pentru capital de lucru începând de joi, 22 octombrie 2020, în cadrul măsurii 2. În ultima săptămână, sute de brașoveni s-au înscris în măsura 1, cea destinată accesării microgranturilor de 2.000 de euro, gestionată tot de Ministerul Economiei.

Publicitate

Firmele din Brașov, din sectoarele HoReCa și turism, afectate de pandemia de COVID-19, au posibilitatea să obțină noi sume de la Ministerul Economiei, începând de mâine, 22 octombrie 2020.

„Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 2 «Granturi pentru capital de lucru» din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 2 va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de joi, 22 octombrie 2020, ora 10:00”, transmite Ministerul Economiei.

Firmele din Brașov afectate de pandemia de COVID-19 care solicită sumele în cadrul măsurii 2 au nevoie de certificat de urgență, eliberat de Ministerul Economiei

În cadrul celei de a doua scheme de finanțare, IMM-urile și PFA-urile din Brașov pot obține între 2.000 și 150.000 de euro. Granturile vor avea valoare variabilă, ca procent din cifra de afaceri pe anul 2019 a firmelor beneficiare (IMM-uri a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului COVID-19 sau a căror activitate a fost suspendată prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de alertă, în condițiile specifice prevăzute de prezenta ordonanță de urgență). Firmele din Brașov cu o cifră de afaceri cuprinsă între 13.501 și 1.000.000 de euro vor primi granturi la valoarea de 15 la sută din cifra de afaceri pe anul 2019, dar nu mai mari de 150.000 de euro fiecare. Domeniile eligibile la finanțare sunt restaurante, hoteluri, cafenele, servicii de transport, agenții de turism, librării, edituri, biblioteci, industrii creative, organizare de evenimente.

Publicitate

O altă schemă de finanțare deja lansată de Ministerul Economiei este măsura 1

IMM-urile, PFA-urile și cabinetele medicale din Brașov s-au înscris pe site-ul Ministerului Economiei pentru a obține microgranturile în valoare de 2.000 de euro, în cadrul măsurii 1. Formularul de înscriere este activ până astăzi, miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Programul IMM Invest

Ministerul Economiei va lansa până la sfârșitul anului 2020 și măsura 3 destinată firmelor afectate de pandemia de COVID-19. Firmele din Brașov care au înregistrat pierderi financiare din cauza noului coronavirus au depus deja proiecte în cadrul programului IMM Invest. Programul este disponibil până la sfârșitul anului 2020.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes