Connect with us
Publicitate

Economic

Firma care a produs pagube de milioane la viitorul Aeroport din Ghimbav a intrat în insolvență – Construcții SA, datorii de peste 57 milioane lei

Publicat

pe

Construcții SA Sibiu este firma care s-a făcut ”remarcată” după ce a tergiversat lucrările de la aeroportul din Ghimbav și, conform CJ Brașov, a fost îndepărtată după ce a adus prejudicii de 7 milioane de lei. Acum se remarcă printr-o decizie a Tribunalului Sibiu prin care s-a dispus intrarea în insolvență.
Cererea de intrare în insolvență a fost depusă de Construcții SA în data de 16 noiembrie 2021, transmite Ora de Sibiu.

Publicitate

”In motivarea cererii arată că debitoarea CONSTRUCȚII SA se confruntă cu o situație economică dificilă, motiv pentru conducerea societății a ajuns la concluzia că se impune o reorganizare a societății în urma căreia să fie achitate datoriile restante ale debitoarei conform unui program de piată a creanțelor și de asemenea, restructurarea operațională și financiară a societății însoțită de lichidarea unor bunuri din patrimoniu, conform unui plan de reorganizare. Starea de insolventă iminentă a societății a fost generată de: majorarea prețurilor materialelor de construcții, materiilor prime, combustibililor ,serviciilor costurilor operării utilajelor, ș.a.m.d. Efectele generate de pandemia Covid19;dificultățile financiare întâmpinate de furnizorii societătii; rezilierea unor contracte care erau păguboase pentru societate”, se arată în hotărârea Tribunalului.

La acest moment societatea are 46 de salariați. Datoriile sunt destul de mari. Se ridică la un total de 57.286.709,08 lei.

Majoritatea datoriilor sunt pe termen scurt (47.604.552 lei). De asemenea, societatea are datorii pe termen mediu și lung în cuantum de 9.682.156,71 lei, reprezentând credite și leasinguri.
Datoriile pe termen scurt se structurează astfel: ponderea cea mai mare a datoriilor este reprezentată de creditele bancare restante de 19.371.399,58 lei, către furnizori-suma 11.103.161,76 lei și bugetul statului.

Publicitate

Judecătorul a apreciat că societatea poate recupera creanțele și va putea continua activitate economică. ”Creanțele de încasat totalizează un cuantum de 10.503.685,66 lei, ponderea cea mai mare fiind creanțe care vor urma calea litigioasă, fiind foarte greu de recuperat. Apreciază că societatea are posibilități reale de continuare a activității economice, având în vedere contractele de prestări servicii aflate în derulare, precum și pentru implementarea unor măsuri de reducere a costurilor. Condițiile în care datoriile acumulate către creditori vor fi eșalonate în baza unui plan de organizare, CONSTRUCȚII SA are posibilități reale de redresare economică prin restructurarea activității (sporirea veniturilor și diminuarea cheltuielilor)”, se arată în decizia Tribunalului Sibiu.

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    5 ianuarie, 2022 at 7:15 pm

    Ar trebui sa se ofere detalii mai exacte referitoare la acest posibil prejudiciu ; in primul rand un prejudiciu trebuie sa fie cert,lichid si exigibil iar prejudiciul nu poate fi stabilit decat printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si executorie ;firma a fost indepartata pentru ca nu a respectat termenul contractual ( 31.03.2020) si pentru ca in momentul rezilierii contractului lucrarile erau executate in proportie de sub 10 % ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes