Connect with us
Publicitate

Administrație

Firma care gestionează parcările publice din Brașov ar încasa bani ilegal, spune primarul Allen Coliban. Totuși, brașovenii și turiștii sunt sfătuiți să plătească această taxă

Publicat

pe

Scandalul parcărilor publice din Brașov ia amploare. Primarul Allen Coliban spune că firma care se ocupă de gestionarea locurilor de parcare nu ar avea drept să încaseze bani din această taxă. Chiar dacă există mai multe procese pe rolul instanțelor, edilul îi îndemană pe șoferi să achite sumele cerute pentru parcările publice din municipiu pentru că riscă să fie amendați dacă nu fac acest ocupă locurile de parcare fără să plătească.

„La ora actuală, P&P încasează ilegal niște sume și varsă municipalității partea aferentă contractului reziliat. Dintr-o perspectivă a banului public și Curții de Conturi, faptul că noi încasăm la bugetul local, de pe urma serviciilor de parcare, este un lucru bun. Dintr-o perspectiva a legalității operarării acestui contract, este un lucru rău. Pe de altă parte avem un regulament care impune obligativitatea plății acestor servicii. Prin urmare, toți cei care folosesc parcările publice trebuie să plătească parcarea. Poliția Locală face controale și aplică sancțiuni pentru neplată”, a declarat primarul Brașovului Allen Coliban, pentru Radio România Brașov FM.

La conferința de presă organizată la împlinierea unui an de mandat, edilul orașului a spus că contractul semnat între firma P&P și municipalitate ar fi unul fraudulos pentru că la licitație ar fi fost prezentat un alt caiet de sarcini față de cel aprobat inițial de Consiliul Local.

Într-unul dintre procesele intre primărie și firma care gestionează parcările, magistrații Curții de Apel Brașov au dat dreptate companiei P&P și au respins cererea autorităților de reziliere a contractului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes