Connect with us
Publicitate

Economic

Firma braşoveană care a făcut angajări în timpul crizei, n-a concediat pe nimeni şi a dat prime angajaţiilor

Publicat

pe

Aflată de 22 de ani pe piaţa producătorilor de pâine din Braşov, SC Adriana Prod SRL, este practic o afacere de familie. Vasile, Gizella şi fiul lor Robert Dochiţa sunt familia care se ocupă ca 30.000 de braşoveni să aibă zilnic pe masă „Pâine de casă din Ţara Bârsei”, produs ce şi l-au înregistrat la OSIM. De altfel, SC Adriana Prod SRL este şi posesoarea primului atestat pentru produs tradiţional din România după noua lege din 2014.

L-am provocat la o discuţie pe tema neajunsurilor generate de epidemia de COVID-19 asupra societăţii pe care o conduce pe Vasile Dochiţa, cunoscut braşovenilor şi pentru faptul că ani de zile a fost în conducerea lui FC Braşov, fiind unul dintre puţinii oameni care au ajutat echipa în momentele dificile traversate, mai ales în ultimii ei ani de existenţă.

Le-au scăzut vânzările aproape la jumătate, dar au dat primă de Paşte angajaţilor

„Pe nimeni nu cred că a prins pregătit această criză. Noi, din momentul declaşării stării de urgenţă şi până la finalul stării de alertă, am resimţit serios asta în vânzări pentru că acestea au scăzut cu 40% în aceste 3 luni”, declară Vasile Dochiţa.

Publicitate

Astfel, întrebarea „cum aţi reuşit să treceţi peste această perioadă?” vine de la sine. „Păi, am mers înainte la fel ca şi până acum. N-am dat pe nimeni afară, n-am trimis nici în şomaj tehnic oameni, ba, mai mult, pentru că aveam nevoie, am mai făcut câteva angajări.

Am dat şi primă de Paşte, ca în fiecare an, pentru că nu am vrut ca oamenii să simtă vreo schimbare. Nu puteam să-mi bat joc de oamenii cu care lucrez de 15-20 de ani şi pe care îi consider colegii mei, nu angajaţii mei!”, vine răspunsul lui Vasile Dochiţa în mod natural.

Cele 3 priorităţi: taxele la stat, salariile angajaţilor şi plata frunizorilor

Insistăm şi vrem să aflăm cum a fost posibil acest lucru, mai ales că foarte multe dintre societăţile comerciale din ţara noastră şi-au închis activitatea sau au apelat masiv la şomajul tehnic. „Foarte simplu”, spune Dochiţa. „Chiar dacă am câştigat mai puţin perioada aceasta, principalul scop al nostru a fost să menţinem societatea sănătoasă. Pentru asta, am plătit şi acum şi înainte şi vom plăti şi de acum încolo taxele şi contribuţiile la stat fără întârziere, la fel procedăm şi cu furnizorii.

Apoi, în 22 de ani de activitate n-am întârziat nici măcar o zi plata salariilor oamenilor, iar în acest moment am ajuns la aproape 100 de angajaţi. Nu avem contractate credite de nici un fel şi ne-am gândit că este mai bine să câştigăm mai puţin şi să menţinem toţi angajaţii la lucru. Nu puteam să ne batem joc de oamenii alături de care lucrăm de atâţia amar de ani. În felul acesta ne menţinem şi noi afacerea şi au şi ei certitudinea locului de muncă”, afirmă cu convingere proprietarul SC Adriana Prod SRL.

Despre ce va urma, Vasile Dochiţa susţine fără să ezite că „lucrurile îşi vor reveni la normal. Cel puţin în ceea ce priveşte sectorul nostru de activitate. De la finalul stării de alertă vânzările au început să crească şi sunt convins că vom reveni la cifrele de dinainte de pandemie. Toată lumea are nevoie de pâine!”. Mai ales de una bună, am completa noi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes