Connect with us
Publicitate

Eveniment

Filmul morţii bărbatului înecat cu mâncare pe o terasă din Braşov. A zăcut 6 minute ignorat de martori

Publicat

pe

Publicitate

Un bărbat de 56 de ani a murit, după ce a făcut stop cardio-respirator, pe o terasă din Brașov. Timp de peste șase minute, nimeni nu a intervenit, pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost resuscitat în cele din urmă şi operat la spitalul din Brașov de medici veniți special din București, dar nu a supraviețuit. Una dintre ipoteze e că s-ar fi înecat cu o bucată de mâncare.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani lua masa singur în restaurantul din Braşov. Iniţial, nimeni nu şi-a dat seama că şi-a piedut cunoştinţa.

„Nu ştim ce s-a întâmplat, pentru că noi am crezut că s-a efectuat un infarct. Era lumea pe terasă şi nimeni nu şi-a dat seama că cineva s-a înecat. Omul deja părea că doarme şi am fost chemat eu. Am văzut că era schimbat la faţă şi nu dădea niciun semn vital”, povesteşte administratorul restaurantului, potrivit observatornews.ro.

De aici, a pornit o cursă contracronometru pentru a-i salva viaţa. Angajații restaurantului au chemat ambulanța. Medicii sosiţi la restaurant l-au găsit pe om în stop cardio-respitator, dar au reuşit să-l resusciteze. Când a ajuns la spital, avea puls şi respira.

Echipajul medical de urgenţă 0 a ajuns la pacient după 6 minute şi jumătate. Doar atunci a început resuscitarea. După 26 de minute, inima pacientului a fost pornită din nou, iar pacientul şi echipajul medical au ajuns la Unitatea de Primiri a Urgenţeţelor a Spitalului Clinic Judeţean Braşov.

Publicitate

Bărbatul s-ar fi înecat cu mâncare

Medicii au găsit resturi alimentare în plămânii bărbatului. „Pacientul a ajuns cu nişte leziuni hipoxice destul de severe, era resuscitat. A durat undeva la 6 minute şi jumătate să ajungă ambulanţa la faţa locului din momentul solicitării. Deci pacientul era într-o stare generală foarte gravă, cu leziuni cerebrale importante. 6 minute, creierul începe să moară, din păcate”, a declarat dr. Romeo Boancă, medic coordonator UPU Brașov.

La Brașov, nu este nicio echipă de medici care să extragă resturile alimentare dintr-o asemenea zonă a sistemului respirator. Cum victima era în stare foarte gravă, au fost trimişi doi medici ai Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti. Deşi operaţia a fost un succes, pacientul s-a stins din viaţă la două ore după.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Braşov efectuează la acest moment cercetări în cadrul unui dosar penal pe care l-au deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Nimeni nu poate spune cu certitudine ce şanse ar fi avut victima, dacă cei din jurul lui începeau la timp manevrele de resuscitare. Statistica spune că rata de supraviețuire e mai mare, în cazurile în care oamenii din jur se mobilizează şi acordă primul ajutor înainte de sosirea Ambulanţei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes