Connect with us
Publicitate

Cultural

Filmul documentar „’89: Oglinzi și fum” va fi proiectat la Brașov, la Muzeul Amintirilor din Comunism

Publicat

pe

Muzeul Amintirilor din Comunism şi Muzeul Ororilor Comunismului în România invită publicul la proiecția filmului „’89: Oglinzi și fum”, în prezența regizorului Alexandru Stănescu.

Publicitate

Marți, 25 octombrie, la ora 19:00, vizitatorii sunt așteptați Muzeul Amintirilor din Comunism, la vizionarea documentarului, urmată de discuția cu regizorul filmului, Alexandru Stănescu. Evenimentul este parte a expoziției itinerant „Sesimograf ‘77” expusă în prezent la Muzeul Amintirilor din Comunism.

Documentarul „1989: Oglinzi și fum” face parte din creațiile dedicate Revoluției din 1989, asupra cărora încă planează o mulțime de mistere. Realizat în peste un deceniu de documentare, prin reportaje și interviuri, ilustrat cu imagini din arhiva TVR și arhiva Paul Cozighian, dar și cu fotografii inedite din colecțiile Andrei Bârsan, Dinu Lazăr, Andrei Pandele, Agerpres, filmul acoperă momente importante din istoria anilor ’80 și își propune să străpungă perdeaua grea care tronează peste acele zile cruciale din decembrie 1989, analizând, totodată, ecourile reverberate în conștiința colectivă a posterității.

Există Adevăr, cu A mare, sau doar adevărul meu și adevărul tău? Este istoria doar o metanarațiune, în slujba diferitelor tabere care își dispută nevinovăția? Documentarul 100% independent a fost realizat cu buget 0 și a obținut premiul cel mare la Festivalului de Film şi Istorii Râşnov 2021, fiind selecționat și în competiția oficială a celui mai mare festival de film istoric din Europa, a Festival International du Film d’Histoire de Pessac (Franța).

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. titi jumara

    21 octombrie, 2022 at 3:59 pm

    Ar fi frumos sa vedem si filme din perspectiva revolutionara la Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes