Connect with us
Publicitate

Cultural

Filme în avanpremieră, la „Dracula Film Festival”. Evenimentul va avea loc la Brașov în perioada 12 – 16 octombrie

Publicat

pe

Publicitate

A zecea ediție a „Dracula Film Festival” va debuta la Brașov cu avanpremiere ale celor mai așteptate lungmetraje ale momentului. Evenimentul se deschide cu „Halloween Sfârșitul”, care va fi proiectat în avanpremieră națională, la Cinematograful Astra, de la ora 19.00. Fanii francizei „Halloween” vor putea urmări capitolul final la 45 de ani distanță de la prima peliculă lansată.

Unul dintre cele mai așteptate filme horror românești va putea fi vizionat în cadrul festivalului. Este vorba despre „Capra cu trei iezi”, o adaptare a celei mai cunoscute povești a copilăriei, scrisă de Ion Creangă. Maia Morgenstern şi Marius Bodochi joacă în rolurile principale.

Un alt film românesc independent care va fi proiectat la „Dracula Film Festival” este „Katharina”, o producție 100% bistrițeană, regizată de Florian Zapra. Pelicula spune povestea unui grup de tineri care pornesc pe Via Transilvanica și se întâlnesc cu fantoma fostei iubite a lui Vlad Țepeș.

„Zece producţii din Germania, Marea Britanie, Argentina, Franţa, Australia, Spania și Coreea au fost selecţionate în competiţia principală a celei de-a zecea ediţii a a festivalului, competiție în care filmul câștigător va primi marele premiu DRACULA TROPHY. Juriul internaţional este prezidat de actriţa Ana Ularu. Din juriu mai fac parte și Timo Vuoresola (Finlanda), regizor care a cunoscut succesul internațional semnând regia filmului cult Iron Sky (2012) și Javier Garcia Caballero (Spania), fondatorul și directorul Festivalul European de Film Fantastic din Murcia – Sombra”, au anunțat organizatorii.

Publicitate

21 de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil s-au înscris în această secțiune de concurs a festivalului. Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală, iar publicul va alege al șaselea film care va intra în competiție. Finala se va desfășura în timpul Dracula Film Festival, iar cele 6 echipe ajunse în finală vor trebui să realizeze un scurtmetraj în baza unor cuvinte cheie. Câștigătorul pleacă acasă cu un premiu de 500 euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes