Connect with us
Publicitate

Cultural

Filarmonica Brașov pregătește un spectacol de excepție, sâmbătă seara, în Piața Sfatului. Concertul va fi însoțit de o animație în timp real, creată de inteligența artificială

Publicat

pe

În data de 29 iulie 2023, Centrul Cultural Apollonia propune pe parcursul întregii zi o serie de evenimente culturale și artistice sub titulatura Culturama. Cu această ocazie, Filarmonica Brașov propune în cadrul acestui program un eveniment cu totul unic pentru peisajul artistic românesc. Începând cu ora 20:30, în Piața Sfatului va avea loc evenimentul SERENE & Rahmaninov’s Artificial Intelligence. În cadrul acestuia, pianista americană SERENE cântând alături de orchestra Filarmonicii Brașov, condusă de maestrul Andrej Vesel!

SERENE va interpreta Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov purtând pe cap coroana Neurosity care îi va măsura undele cerebrale. Activitatea acestora va fi transformată de artistul vizual american Koto, cu ajutorul inteligenței artificiale, într-o animație în timp real, care va fi proiectată pe fundalul scenei.

Acest eveniment inovator este o raritate nu doar pe plan local, ci și internațional, aducând împreună artiști de mare valoare și ultimele tehnologii.

După acest eveniment, Filarmonica Brașov mai propune un concert de excepție și pe 1 august. Acesta va avea loc la Sala Patria și va începe la ora 20. În cadrul acestui concert, Orchestra de Tineret Sweelinck a Olandei, care este cea mai veche orchestră din Amsterdam, va urca pe scena Filarmonicii Brașov.

Publicitate

Dirijorul concertului este maestrul Konradin Herzog, iar în program sunt Concertul pentru orchestră de Béla Bartók, L’Apprenti Sorcier de Paul Dukas, piesa Alborada del Gracioso de Maurice Ravel și celebra Suită „Pasărea de foc” de Igor Stravinsky. În mod excepțional, la acest concert, intrarea este gratuită.

În luna august, evenimentele filarmonicii continuă cu recitaluri de jazz în fiecare marți în Piața Sf. Ioan, iar vineri, pe 4 august, la Brașov va avea loc recitalul de percuție Meet the Beat, cu Ansamblurile de percuție Cantus Mundi, coordonate de Zoli Toth și cu Ansamblul de percuție al Colegiului Național de Artă George Apostu din Bacău, coordonat de Mihai Bălan.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes