Connect with us
Publicitate

Cultural

Filarmonica Brașov pregătește trei spectacole noi, în această săptămână. Artiștii vor putea fi văzuți în Piața Sfântul Ioan, la Casa Mureșenilor și la Centrul Cultural Apollonia

Publicat

pe

Publicitate

După o vară în care a organizat evenimente în Piața Sf. Ioan, Piața Sfatului, în cartierul Avantgarden și în mai multe mall-uri din oraș, Filarmonica brașoveană se apropie încet de finalul stagiunii estivale.

Săptămâna aceasta, filarmonica va încheia seria de recitaluri Tuesday’s Jazz pe 22 august, începând cu ora 20. Pe scena din Piața Sf. Ioan va urca formația Opening Theory, compusă din George Păiș (sintetizatoare), Ștefan Stoianovici (pian/clape) și Alex Mușat (tobe). Formația este un trio din București care îmbină ritmurile complexe ale rock-ului progresiv cu o sensibilitate nu-jazz, totul împachetat într-un sunet electronic energic.

Inspirați de numeroasele posibilități și pași ai deschiderilor de șah (de unde și numele trupei), cei trei muzicieni urmăresc să creeze un echilibru între o atitudine agresivă și peisajele sonore picante; riff-uri ascuțite și unghiulare și armonii bogate, toate într-un spectacol menit să electrizeze.

Apoi, miercuri, pe 23 august, melomanii din oraș sunt așteptați la Casa Mureșenilor la un recital din cadrul turneului național Cromatic. Violonista Ștefania Turcu și pianista Miruna Măciucă vor interpreta un repertoriu cu piese de Beethoven, Debussy și Brahms. Evenimentul va începe la ora 18, iar accesul este liber.

Publicitate

Tot săptămâna aceasta, vineri, brașovenii și turiștii din oraș sunt invitați la Centrul Cultural Apollonia, începând cu ora 18 la un recital cu Gamma Quartet. Formația, compusă din Magdalena Suciu (vioara I), Ștefan Ignat (vioara a II-a), Andreea Tofănel (violă) și Iulian Hășfăleanu (contrabas) va interpreta un program de tango, mambo și tico tico. Accesul și la acest eveniment este liber.

În luna septembrie, Filarmonica Brașov va deschide stagiunea camerală pe 5 septembrie cu un recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov, care vor cânta împreună cu violoncelistul Ștefan Cazacu și violista Luiza Balint.

Apoi, pe 28 și 29 septembrie, va avea loc marea deschidere a celei de-a 146-a stagiuni. Concertele care vor marca acest eveniment îi vor aduce împreună pe dirijorul francez Julien Salemkour, Horia Mihail, corul Concentus dirijat de Marius Modiga și orchestra Filarmonicii Brașov, iar în program vor fi exclusiv piese de Ludwig van Beethoven.

Biletele pentru evenimentele de la Sala Patria se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe site-ul bilet.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes