Connect with us
Publicitate

Social

Fii tu Moş Crăciun! Banca pentru Alimente Brașov colectează alimente pentru copiii şi adulţi sărmani din județ

Publicat

pe

Cu ocazia Sărbătorii Crăciunului, între 7 și 20 decembrie, Banca Regională pentru Alimente Brașov, organizează Colecta de Crăciun, în parteneriat cu Lidl România. Colecta în magazinele partenere e singura ocazie pentru persoanele fizice să doneze alimente prin băncile alimentare către persoanele aflate în nevoie.

Publicitate

● Banca Regională pentru Alimente Brașov colectează de Crăciun alimente neperisabile pentru 6000 de persoane aflate în nevoie din județul Brașov

● Alimentele sunt donate de persoane fizice în magazinele Lidl din Brașov și Codlea în perioada 7-20 decembrie 2020

Unde se poate dona?

La ieșirea din magazin sunt amplasate cutii speciale, în care cetățenii pot dona produse neperisabile din categoriile semnalizate. În județul Brașov se colectează alimente din următoarele magazine:

Publicitate

LIDL Brașov str. Turnului nr.1

LIDL Brașov str. Carpaților nr. 44

LIDL Brașov str. A. I. Cuza nr. 3

LIDL Brașov str. Spicului nr. 5

LIDL Brașov str. Grivitei nr. 5

Publicitate

LIDL Codlea, str. Lungă nr.32

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile și nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

În 2019, rețeaua Băncilor pentru Alimente din România a organizat ediția pilot a campaniei de colectare de alimente, în parteneriat cu Lidl România. Prin intermediul acesteia, clienții din 12 magazine Lidl din țară au putut dona alimente destinate persoanelor defavorizate, beneficiari ai rețelei, în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost strânse astfel 17,34 tone de alimente, ce au fost distribuite mai departe către aproximativ 7.000 de beneficiari finali. În 2020, campania se va realiza în 80 de magazine Lidl din județele: Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Timiș și municipiul București.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes