Connect with us
Publicitate

Eveniment

Fetiţa din Ungra care ieri a fost salvată de medici după ce mama ei a spălat-o pe cap cu Tomoxan pentru a o scăpa de păduchi este în stare foarte gravă. „Următoarele 48 de ore sunt critice”

Publicat

pe

Publicitate

Fetița de 8 ani intoxicată cu Tomoxan, din comuna brașoveană Ungra, transportată sâmbătă, 29 mai, cu elicopterul la Spitalul Județean Târgu Mureș, este în continuare în stare critică. „Următoarele 48 de ore sunt critice”, spun medicii care o tratează.

„Fetița este internată la secția ATI pentru copii și se află în stare gravă. Următoarele 48 de ore sunt mai critice și este sub observația medicilor”, a declarat pentru Libertatea Pantea Ana Voichița, purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Fetița a intrat în stop cardio-respirator după ce mama ei a spălat-o pe cap cu Tomoxan, o substanță antiparazitară folosită la animale, împreună cu celelalte două surori, pentru că aveau păduchi.

Din păcate, cele două surori ale fetiței au murit sâmbătă, 29 mai, din cauza soluției cu care au fost spălate pe cap de mama lor.

Publicitate

„Mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni”, a spus primarul comunei Ungra, Silviu Şchiopu.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes