Connect with us
Publicitate

Cultural

Festivalul SoNoRo Musikland pune în valoare prin muzică zona Transilvaniei. Va avea loc în Braşov dar şi în satele din împrejurimi

Publicat

pe

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 şi continuă să aducă în atenţia publicului, ca destinaţii culturale, oraşele Braşov şi Sighişoara, dar şi câteva sate pitoreşti din Transilvania, unele dintre ele aparţinând patrimoniului universal celebrat la nivel internaţional: Prejmer, Hălchiu, Criţ, Meşendorf, Viscri şi Prod.

Publicitate

În cadrul Festivalului SoNoRo Musikland concertele sunt susţinute în biserici fortificate săseşti şi case care au intrat în circuitul turistic din zona Transilvaniei. Aceste case reprezintă moştenirea saxonă a vechilor locuinţe ţărăneşti, cu elementele de arhitectură care au fost integrate armonios în structura modernă a noilor spaţii.

În ediţia a IV-a, festivalul revine în unele locuri ale primelor ediţii, dar adaugă şi spaţii noi, semnificative pentru patrimoniul architectural din zonă.

HUB 2068, una dintre cele mai frumoase clădiri din centrul istoric al Braşovului – palatul din strada Mureşenilor, nr. 27 – revine la viaţă după mai bine de 150 de ani de la construcţie şi 23 de ani de abandon. Palatul a fost construit în 1869 de arhitectul Peter Bartesch, iar clădirea are 36 de încăperi.

Publicitate

Un alt spaţiu nou în istoricul festivalului este Biserica fortificată din Prejmer, situată în cadrul Cetăţii Prejmer – una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa, dar şi cel mai vechi monument istoric din judeţul Braşov. Construcţia acesteia a fost începută de către cavalerii teutoni în 1218, iar după expulzarea lor a fost finalizată de către cistercieni. În 1999, biserica a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Şi Conacului Heldsdorf, cu un nume care provine chiar de la denumirea localităţii în care este situat (Heldsdorf înseamnă Hălchiu în limba germană), este un loc nou în care va răsuna muzica unui concert SoNoRo. Acest conac reprezintă un fost hambar metamorfozat în spaţiu de evenimente, caracterizat de o simplitate şi o eleganţă în stil shabby chic. Materialul utilizat predominant pentru decorul curţii şi al interiorului acestui conac este lemnul combinat cu fierul forjat.

„Bine v-am regăsit la o nouă ediţie a festivalului nostru, care creşte precum Făt-Frumos din poveste! Nici nu ar putea fi altfel, căci zona Transilvaniei, cu un istoric impresionant şi de o frumuseţe desăvârşită, ne-a primit cu braţele deschise şi este din nou pregătită pentru o ediţie plină de muzică, în locuri excepţionale, care merită descoperite şi incluse pe harta călătoriilor culturale.

Anul acesta deschidem festivalul cu un concert în Piaţa Sfântul Ioan din Braşov, un spaţiu urban recâştigat de oraş pentru evenimente culturale în aer liber, iar apoi vom continua cu trei spaţii noi: HUB 2068 din Braşov, Biserica fortificată din Prejmer şi Conacul Heldsdorf, din satul Hălchiu, judeţul Braşov.

De asemenea, Bastionul Ţesătorilor, Biserica fortificată din Criţ, Biserica fortificată din Meşendorf, Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighişoara, Meşendorf Gasthaus, Pensiunea Viscri 125, Cross Country Farm din Prod şi Biserica fortificată din Viscri reprezintă spaţiile unde revenim cu bucurie şi în care cei 12 muzicieni de renume internaţional vor crea momente muzicale unice. Prin urmare, vă invit să călătoriţi împreună cu noi în Transilvania!” – declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

Publicitate

Printre muzicienii care vor concerta anul acesta la Festivalul SoNoRo Musikland se numără violoniştii Nicolas Dautricourt, Clemence de Forceville şi Jeus Reina, violiştii Răzvan Popovici, Mihai Cocea şi Liisa Randalu, violonceliştii Justus Grimm, Benedict Klockner şi Radu Nagy, pianiştii Diana Ketler şi Gustavo Carvalho, precum şi clarinetistul Thorsten Johanns.

„Muzica este parte din viaţa noastră, şi mai mult, parte din identitatea noastră! Avem nevoie de muzică în toate momentele importante, pentru a sărbători victoriile şi veştile bune; tot muzica ne vine în ajutor când avem nevoie de mai mult curaj sau de mai mult calm. SoNoRo Musikland creează un spaţiu în care muzica devine parte din momentele de explorare ale satelor şi oraşelor din ţinutul Transilvaniei.

Pentru noi, oamenii din BRD, muzica clasică este un simbol pentru angajament, diversitate, armonie colectivă, dar mai mult decât orice, este un simbol al generozităţii şi al felului în care împărtăşim cu alţii momente unice. SoNoRo Musikland este un astfel de moment şi ne dorim sa ne întâlnim cu cât mai mulţi dintre dumneavoastră la concertele din această vară”, a spus Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Societe Generale.

Accesul la concertele Festivalului SoNoRo Musikland este liber şi se face pe bază de invitaţie sau rezervare.

Rezervările se fac pe https://musikland.sonoro.ro/, în pagina dedicată fiecărui concert.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes