Connect with us
Publicitate

Cultural

Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Filmului European va debuta la Bucureşti chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, şi se va încheia la Chişinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Organizatorul evenimentului, Institutul Cultural Român, anunță că anul acesta, FFE propune un program generos de 40 de filme de lungmetraj – 34 în premieră naţională – şi două selecţii de scurtmetraje. Dintre acestea, 16 filme sunt regizate de femei şi două – coregizate de femei.

Potrivit directorului artistic al FFE, Cătălin Olaru, ediţia 2024 marcheză 35 de ani de la Revoluţie cu filme care vorbesc despre ‘drepturi câştigate’.

Festivalul Filmului European va poposi la Târgu Mureş între 16 și 18 mai, la Muzeul Judeţean Mureş – Secţia de Istorie (Cetate), în Sala Multimedia. Din 17 până 19 mai va fi la Sibiu la Filarmonica de Stat -Sala Thalia și la Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu în Sala Oglinzilor, iar din 24 până în 26 mai se va derula la Centrul Cultural Reduta din Braşov.

Publicitate

Potrivit comunicatului Institutului Cultural Român Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes