Connect with us
Publicitate

Cultural

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov va avea loc între 14 august şi 4 septembrie. Evenimentul se va desfăşura şi în alte localităţi din judeţul Braşov

Publicat

pe

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov, ediţia a XIV-a, şi va avea loc între 14 august şi 4 septembrie în mai multe spaţii din zona Râşnov şi Braşov.

Publicitate

Mai exact ediţia de anul acesta se va desfăşura în Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara, Crizbav, Felmer, Vulcan şi Hărman.

Tema principală a acestei ediţii FFIR este concentrată în jurul ideii de „graniţe – borders” un concept ce îşi propune să răspundă la întrebări şi provocări multiple ce ţin de libertăţile individuale şi creative.

Ca în fiecare an, FFIR reuneşte o selecţie de filme care au legătură cu  tema principală a festivalului. În plus, în cadrul FFIR organizatorii au pregătit numeroase activităţi precum dezbateri şi workshop-uri, concerte, expoziţii de artă, piese de teatru, lansări de carte şi altele.

Publicitate

Afişul oficial al FFIR îşi propune să fie un punct focal pentru tema graniţe-borders şi aduce în atenţia opiniei publice importanţa şi esenţa acestui concept.

„Deşi evoluţia societăţii din ultimele secole, industrializarea, tehnologizarea, globalizarea, educaţia şi cultura au schimbat paradigma anumitor graniţe dintre oameni, esenţa hotarelor a rămas aproape neschimbată. Astăzi, în cele mai dese cazuri, ne raportăm la graniţe în funcţie de interesul personal. E bine când suntem avantajaţi de lipsa lor, dar alteori vrem ca ele să fie securizate. De aceea, problema hotarelor este mai actuală ca oricând  şi necesită necesită dezbateri publice pentru a căuta soluţii paşnice, a depăşi neînţelegerile şi a găsi răspunsuri la întrebările care frământă omenirea: Care graniţe sunt mai importante, cele teritoriale sau cele din mintea noastră? Cât suntem dispuşi să cedăm pentru o lume fără graniţe? Unde sunt limitele libertăţii individuale? Acestea şi multe altele sunt întrebările la care vom încerca să răspundem la ediţia a XIV-a a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov”, afirmă Mihai Dragomir, directorul Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes