Connect with us
Publicitate

Cultural

Festivalul Clătitelor, în weekend, de la Prejmer. Au fost invitaţi şi producători din alte localităţi

Publicat

pe

Publicitate

Festivalul Clătitelor de la Prejmer, eveniment de tradiţie din judeţul Braşov, va avea, după doi ani de pauză, cea de-a 16-a ediţie în acest weekend, organizatorii promiţând publicului atât că se va putea delecta cu tot felul de bunătăţi locale, dar şi o atmosferă întreţinută de artişti de top, cu muzică de toate genurile.

Conform primarului din Prejmer, Mihai Apafi, gospodinele comunei şi producătorii locali au pregătit nu doar faimoasele clătite, sortiment culinar care se află în centrul evenimentului, ci şi alte produse cu specific local, de la brânzeturi, produse de carne şi peşte, dulceţuri şi ciocolată de casă. Spre deosebire de alţi ani, la această ediţie au fost invitaţi şi producători din alte localităţi, a menţionat edilul.

În ce priveşte programul artistic, primarul din Prejmer a precizat că, din cauza vremii extrem de reci din această perioadă, mulţi artişti nu au dorit să urce pe scena în aer liber din comună, însă printre cei care au confirmat participarea sunt Mira, Ileana Beregoi, Damian Drăghici şi Aurelian Temişan, o prezenţă devenită tradiţională la Festivalul Clătitelor, nu doar ca solist, ci şi ca prezentator al evenimentului.

De asemenea, din programul celor două zile de festival nu vor lipsi muzica şi dansurile germane.

Publicitate

Festivalul Clătitelor este o sărbătoare preluată, în urmă cu aproape două decenii, de la comunitatea săsească din comună, denumită Fasching, organizată în mod tradiţional înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes