Connect with us
Publicitate

Cultural

Festivalul cetelor de feciori din Făgăraș. Cea mai frumoasă perioadă din an s-a încheiat cu joc și voie bună

Publicat

pe

După o lună de colindat împreună, cetele de feciori care le-au urat oamenilor belşug în noul an s-au ‘desfăcut’ de Sfântul Ioan. Dar nu înainte de a mai petrece o dată împreună, în costume populare, în cetatea Făgăraşului.

În Făgăraș, se încheie cea mai frumoasă și veselă perioadă din an, când fiecare cătun devine o scenă de spectacol pentru vechile tradiții și obiceiuri, dar și pentru portul popular, transmite tvr.ro.

Feciorii din Făgăraș îi sărbătoresc pe toți cei care poartă nume de sfinți: Nicolaie, Vasile, Ștefan și Ioan, iar de Crăciun și Anul Nou merg cu colindul și cu plugurorul prin sate. Sunt însoțiți de fete în cele mai frumoase costume populare.

”Este îmbucurător că tradiția, mai ales pe Valea Oltului, în Țară Făgărașului, mai este prezentă”, susține Marcel Părău, referent Centrul Județean pentru Promovarea și Cultivarea Tradițiilor Populare, „Cindrelul” Sibiu.

Publicitate

Peste 30 de cete se adună la catedrala din Făgăraș pentru slujba arhierească. După ce fiecare ceată cântă colinde specifice, feciorii și fetele ies la paradă în jurul Cetății Făgărașului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes