Connect with us
Publicitate

Cultural

Festivalul „Cerbul de Aur” nu va mai avea loc în Piața Sfatului. Primarul Allen Coliban: „Nu este un festival care să atragă cu adevărat”

Publicat

pe

Primarul Brasovului, Allen Coliban, a anunțat miercuri că nu mai este de acord că festivalul „Cerbul de Aur” să aibă loc în Piață Sfatului. Festivalul este organizat de TVR și înghite anual sume imense din banii publici.

Publicitate

„Cred că necesita o regândire <<Cerbul de aur>>, o redefinire a lui. Poate într-un alt cadru, poate într-o alta dimensiune, cu un alt buget. ‘Cerbul de aur’ este o tradiție, dar cu siguranță nu își mai are rostul în Piață Sfatului și să blocheze tot centrul orașului, pentru că nu este un festival care să atragă cu adevărat. Nu e un magnet pe zona culturala. Este o discuție pe care ar trebui să o rezolve o analiza și o strategie și de aceea avem nevoie de un manager cultural în Primărie. Și am în vedere pe cineva, dar toate la timpul lor”, a declarat Coliban într-un interviu pentru Agerpres și citat de Aktual24.

„Trebuie să gândim o strategie care să poziționeze Brasovul pe scena culturala, pentru că, sinceri să fim, la ora actuala nu suntem relevanți în domeniu. Lumea nu vine sau, mai bine spus, de ce ar veni lumea la Brașov pentru cultura? Avem, într-adevăr, Amural, care atrage oameni, avem festival de jazz, de stand up, dar nu sunt niste motoare culturale”, a subliniat Coliban.

În 2018, „Cerbul de Aur” a înghițit nu mai puțin de un milion de euro din banii publici. Un comitet guvernamental prezidat atunci de premierul PSD Viorica Dancila a decis finanțarea cu 4,6 milioane de lei a ediției din acel an a festivalului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes