Connect with us
Publicitate

Cultural

Festival de muzică, în biserică. Astăzi începe a doua ediție a evenimentului „Folk la altar”, la Biserica Evanghelică din Râșnov

Publicat

pe

Iubitorii muzicii folk sunt așteptați la Râșnov, în acest aceste zile, la un festival special organizat chiar într-un lăcaș de cult. Ediția a doua a evenimentului „Folk la altar” va avea loc la Biserica Evanghelică din centru stațiunii, iar pe scenă vor urca nume mari ale muzicii folk românești.

Publicitate

„De aceasta dată, ne-am propus să continuăm periplul pionierilor cu câteva nume importante ale celor veniţi din urmă. Aşadar, de la Generaţia Generică la şaptezeciştii şi optzeciştii Generaţiei Următoare. Ca şi la ediţia precedentă, nu vor lipsi momentele „In memoriam” (din păcate, câţiva dintre artiştii pe care ni-i doream pe afişul acestei ediţii au plecat între timp dintre noi): Victor Socaciu, Cătălin Condurache, Raul Cârstea ş.a.”, au declarat organizatorii evenimentului.

Festivalul este cu atât mai special cu cât are loc într-o biserică veche, iar muzica folk se potrivește perfect cu acest cadru istoric. Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ”Folk la altar” aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk, din România, cum ar fi Mircea Baniciu, Ducu Bertzi sau Emeric Imre.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea. Festivalul Folk la altar este o întoarcere la origini și la original, o nevoie a artiștilor de reîntâlnire intimă cu publicul.

Publicitate

Evenimentul este organizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Râșnov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov. Parteneri locali: Asociația Rosenau Turism, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Zizin și Brainia

Programul Folk la altar – editia a 2-a:

  • Miercuri 27 iulie 2022 – Mircea Baniciu / Magda Puskas și Sorina Feier-Bloj (Ecou)
  • Joi 28 iulie 2022 – Ducu Bertzi / Marius Bațu
  • Vineri 29 iulie 2022– Mircea Bodolan / Emeric Imre
  • Sâmbătă 30 iulie 2022 – Dan Chebac / Ovidiu Mihăilescu

Biletele pot fi cumpărate online, iar prețurile sunt cuprinse între 25 și 30 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes