Connect with us
Publicitate

Cultural

Festival de muzică electronică la Complexul Geologic de la Racoș. Organizatorii promit o experiență senzorială, în natură. Vor fi făcute și proiecții pe coloanele de bazalt

Publicat

pe

Complexul Geologic de la Racoș va deveni loc de festival pentru mii de tineri care vor ajunge la maGma showcase. Evenimentul, care va avea loc în perioada 22-24 iulie, va aduna 30 de artiști naționali și internaționali care vor cânta muzică electronică, dar organizatorii pregătesc și alte surprize cu ajutorul cărora să le ofere petrecăreților experiențe senzoriale unice.

Publicitate

Vorbim despre instalaţii multimedia, videomapping pe coloanele de bazalt, performance-uri, concerte, ateliere de dans, muzică, field recording, scriere creativă, numerologie, tururi ghidate, explorări microscopice şi multe altele.

„Complexul Geologic Racoș ne-a provocat imaginaţia. De la vechiul vulcan de milioane de ani care a transformat culorile şi pietrele pământului din jur, fiind ultimul vulcan care a erupt în Munţii Carpaţi, până la noul format lac de culoarea smaraldului. De la cariera industrială de exploatare a rocilor bazaltice, până la accidentul care a creat, cu ajutorul sătenilor, o minune a naturii postindustrială cu o culoare şi un sunet magice. De la pereţii imenşi cu roci bazaltice care te invită să pătrunzi şi să te scufunzi în formele şi culorile straturilor istorice ale unei bucăţi de pământ, până la multitudinea de etnii şi culturi care conviețuiesc într-un mic şi sărac sat din inima Transilvaniei”, spun organizatorii festivalului.

Petrecăreții vor avea la dispoziție mai multe zone de explorare a simţurilor şi a relaţiei cu natura prin diverse experienţe imersive care vor fi create de artiştii participanţi la programul de rezidenţe şi mentorat maGma, dar şi de mulţi alţi artiști invitaţi:

Publicitate
 • VULCANUL STINS (Explorează)
  Zona de mişcare, ritual şi ateliere
  Simţ: Tactil
  Element: Foc
  Poveste: Conectare
 • COLOANELE DE BAZALT (Celebrează)
  Zona de muzică electronică şi videomapping
  Simţ: Văz
  Element: Pământ
  Poveste: Eliberare
 • LACUL DE SMARALD (Ascultă)
  Zona de concerte şi instalaţii multimedia
  Simţ: Auz
  Element: Apă
  Poveste: Vindecare
 • LA UMBRĂ (Lenevește)
  Zona de relaxare şi explorare (de sine)
  Simţ: Kinestezic
  Element: Vânt
  Poveste: Descoperire

Iată programul complet:

Sâmbătă, 23 iulie

 • Hiking cu Ildi & Mădălina – Carpaterra (plecare ora 10:00)
 • Sesiuni 1 la 1 de numerologie şi tarot cu Zeyla, Elyas şi Andreea (12:00 – 17:00)
 • Atelier de lemnărit cu Pinop Woodworks (13:00 – 19:00)
 • Atelier de identificat ciuperci şi spiritualitate comico ursărească cu Ursit – Dan Ursu Olar (13:00 – 19:00)
 • Kayaking în geoparc – tur cu caiacele pe Olt în Rezervația Avifaunistică Cotul Turzunului cu Silviu Neculai – Carpaterra

Duminică, 24 iulie

 • Excursie în Geoparcul Carpaterra către stejarul estimat la peste 900 de ani cu Cătălin Cantor & Simon – Carpaterra (plecare ora 10:00)
 • Tur E-Bike în Geoparcul Carpaterra Silviu Neculai – Carpaterra (plecare ora 10:00)
 • Sesiuni 1 la 1 de numerologie şi tarot cu Zeyla, Elyas şi Andreea (12:00 – 17:00)
 • Atelier de lemnărit cu Pionp Woodworks (13:00 – 19:00)
 • Atelier de identificat ciuperci şi spiritualitate comico ursărească cu Ursit (Dan Ursu Olar) (13:00 – 19:00)
 • Kayaking în geoparc – tur cu caiacele pe Olt în Rezervația Avifaunistică Cotul Turzunului cu Silviu Neculai – Carpaterra

Pentru că în zonă nu există cazări, organizatorii au amenajat o zonă de camping unde petrecăreții pot să meargă cu cortul. Cei care vor să ia parte la festival trebuie să plătească 120 de lei pe zi. Un abonament pentru toată durata evenimentului costă 270 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes