Connect with us
Publicitate

Economic

Fermierii brașoveni, tot mai performanți. Cooperativa agricolă Bio Carpathia deschide propriul magazin cu produse Bio la Braşov

Publicat

pe

Cooperativa agricolă Bio Carpa­thia, formată din 22 de fermieri care produc lapte, carne, fructe, legume şi miere, îşi pro­pune să dez­volte o re­ţea pro­prie de ma­g­azine cu produse Bio. Astfel, ei au regândit desfacere producţiei şi au făcut un magazin mobil, pe care îl deschid în cursul lunii decembrie în oraşul Braşov, transmite ZF.ro.

Publicitate

”Uniţi suntem mai puternici şi încercăm să asigurăm coşul zilnic de cumpărături al unui client, păstrând manufactura. Deşi suntem o coo­perativă, nimeni nu discută cu noi. Nu am ajuns în supermarketuri, dar în două săptămâni deschidem propriul nostru magazin la Braşov, un magazin din lemn, pe roţi. Testăm conceptul la noi acasă, iar dacă funcţionează, ne extindem regional”, spune Aurel Blaj, preşedintele coope­rativei agricole Bio Carpathia.

Acesta nu a dorit să spună valoarea investiţiei, însă a menţionat că a fost făcută cu cofinanţare europeană. După ce a făcut pasul de la producţie la pro­cesare în 2018, creându-şi propriul brand de lactate Bio Carpathia, produs pe care l-a listat în Carrefour, coo­perativa din Braşov îşi face şi propriul ma­gazin de des­facere. Lactatele com­paniei sunt co­mer­cializate şi în trei restaurante din Braşov, conform datelor de pe site-ul propriu.

Compania colectează de la membrii săi circa 30.000 de litri de lapte pe zi, iar 80% din producţie merg către Cova­lact şi Napolact şi numai 20% se procesează sub brand propriu. Aurel Blaj spune că îşi doresc să facă în continuare un produs bio, astfel încât să fie cunos­cuţi ca un brand ce oferă produse sănă­toase.

Publicitate

Cooperativa agricolă Bio Carpathia a fost înfiinţată în 2014 prin asocierea a trei producători de lapte care voiau să livreze 3.000 de litri de lapte bio pe zi spre Covalact şi au fost forţaţi de achizitor să vândă centralizat. Acum, numărul de membrii a ajuns la 22, iar cantitatea de lapte colectată a crescut de zece ori. În 2019, cooperativa agricolă Bio Carpathia a avut o cifră de afaceri de 14,6 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Sursa: ZF.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes