Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Fenomenul meteo neobișnuit care a răsturnat temperaturile în România, azi dimineaţă. A fost de cinci ori mai cald la Bâlea Lac decât în Bucureşti

Publicat

pe

Vremea ne-a făcut o surpriză în această dimineaţă. Am avut parte de fenomenul meteo cunoscut sub numele de inversiune termică. Iar asta a făcut ca la Lacul Bâlea să fie de… cinci ori mai cald decât la Bucureşti. Pe scurt, în zonele de munte temperaturile au ajuns să fie mai ridicate decât la câmpie. Acum, la Sinaia, la cota 1500, avem deja temperaturi cu plus, transmite observatornews.ro.

Publicitate

La munte, în Brașov, temperatura este de zero grade Celsius, este mai cald. Vremea este foarte bună, mai ales pentru sporturile de iarnă.

Aceeași temperatură este și în zona superioară a masivului Postăvaru.

În această dimineață, meteorologii au stabilit ca a fost vorba, în mai multe regiuni din țară, de acest fenomen de inversiune termică. Concret, la ora 10.00, în această dimineață, temperatura era de minus 10 grade Celsius, la București erau minus 8 grade Celsius, la Medgidia minus 6 grade Celsius, în timp ce la Sinaia, la cota 1500, temperatura era de 6 grade Celsius, la Păltiniș zero grade Celsius, iar la Bâlea Lac, în masivul Făgăraș, temperatura era de minus 2 grade Celsius. 

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes