Connect with us
Publicitate

Turism

Fenomenul cerşetoriei creşte tot mai mult în centrul oraşului. Breasla Cârciumarilor Brașoveni îi îndeamnă cu mesaje sugestive pe braşoveni şi pe turişti să nu mai dea bani celor care cer bani pe la mese

Publicitate

Publicat

pe

Breasla Cârciumarilor Brașoveni a demarat un proiect – mesaj, destinat turiștilor și localnicilor, pentru conștientizarea inutilității gestului de a da bani cerșetorilor stradali.

Publicitate

“Îngrijorați de amploarea pe care a luat-o fenomenul cerșetoriei în întregul oraș, am luat hotărârea să lansăm un îndemn către localnici și turiști, pentru evitarea oferirii de bani.

Banii oferiți oamenilor străzii ajung, cel mai des, în mâna celor care gestionează fenomenul, a celor care exploatează sărăcia și neștiința celor săraci.”, transmite Breasla Cârciumarilor Brașoveni

Propunerea Breslei este ca fiecare din noi să ne îndreptăm bunăvoința către asociații sau fundații care au ca scop strângerea fondurilor destinate celor defavorizați și gestionarea lor în funcție de priorități.

Publicitate

“Oferirea de bani celor care cerșesc nu reprezintă un ajutor real, creează o plajă de oameni, mai ales copii, care sunt exploatați zilnic, fără ca ‘munca’ lor să ducă la un viitor mai bun.

Cei mai mulți copii trimiși pe străzi sunt neîngrijiți, nemâncați, abuzați fizic, epuizați psihic.

Avem datoria, ca societate, să ajută acești oameni, dar nu în felul în care o facem acum.”, mai transmite Breasla Cârciumarilor Brașoveni

Pentru realizarea afișelor Breasla a colaborat cu artistul brașovean George Roșu, comunicarea fiind făcută în patru limbi: română, maghiară, germană și engleză.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes