Connect with us
Publicitate

Economic

Femeile antreprenor din Brașov, cu afaceri în zona rurală, au accesat peste 2,6 de milioane de euro din fonduri europene

Publicitate

Publicat

pe

In județul Brașov, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, au fost finanțate 68 de proiecte ale căror reprezentanți legali sunt femei, anunță Radio România Brașov FM (99,3FM).

Publicitate

Valoarea totală nerambursabilă a proiectelor este de peste 2.6 milioane de euro. Dintre acestea, 44 de proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de peste 1.5 milioane de euro au fost finanțate prin intermediul măsurilor privind sprijinirea activităților non-agricole în zone rurale, gen pensiuni agroturistice sau ateliere meșteșugărești. 24 de proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de peste 1 milion de euro au fost finanțate prin intermediul măsurilor privind sprijinirea activităților agricole, respectiv sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, dezvoltarea fermelor mici sau dezvoltarea exploatațiilor agricole.

La nivel național, peste 8.600 de femei antreprenor cu afaceri în domeniul agricol au primit finanțare din fonduri europene în valoare de circa 360 de milioane de euro, prin acest program.

De la demararea acestui program (PNDR), din martie 2015, au fost depuse de către români aproape 74.000 de cereri de finanțare a investițiilor în agricultură și în mediul rural în valoare de peste 9,7 miliarde de euro. Dintre acestea, au fost încheiate peste 66.500 de contracte de finanțare, cu o valoare de aproape 6 miliarde de euro. Gradul de absorbție prin acest program de finanțare este de peste 75% din fondurile alocate de Uniunea Europeană, potrivit autorităților citate.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes