Connect with us
Publicitate

Eveniment

Femeia confirmată cu COVID-19, care a leșinat în avionul spre Madrid, a fugit din carantină și a fost la o înmormântare în Brașov

Publicat

pe

Pericol de contaminare, la bord. Un avion cu 183 de pasageri a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Timişoara după ce o pasageră a leşinat. Testele au arătat că femeia are coronavirus. Acum o săptămână, venise din Spania să participe la o înmormântare. Asta deşi era obligată să stea în carantină. Nu este singura neregulă descoperită. Se ia în calcul chiar o alertă internaţională pentru a depista toţi contacţii direcţi ai pasagerei, scriu cei de la Observator News.

Publicitate

Avionul era aproape de Belgrad, dar echipajul a decis să nu mai continue cursa şi să se întoarcă pe cel mai apropiat aeroport românesc, adică la Timişoara. Aici, femeia a fost aşteptată de o ambulanţă. I s-a făcut un test rapid, iar rezultatul a fost pozitiv la coronavirus. Pasagera a fost dusă la spital.

Acuzând dureri toracice, dispnee, dureri absominale, a fost preluată de către medicii noştri. I s-au făcut alte două teste în interiorul spitalului nostru, de asemenea, pozitive. Pacienta este stabilă momentan. Suspiciunea este de sindrom coronarian acut”., Ramona Gâdea, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Timișoara

Aeronava, un Boeing 737, a decolat la ora 8.10 minute din Bucureşti, cu destinaţia Madrid.

Publicitate

Până când a aterizat de urgenţă, au trecut aproape două ore, timp în care femeia a pus în pericol un avion întreg, de la pasageri, la echipajul din cabină care i-a acordat primul ajutor.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, lucrează de 17 ani în Spania. A ajuns în urmă cu o săptămână în ţară, tot cu avionul. A aterizat pe Aeroportul Otopeni, apoi a mers la o înmormântare, în judeţul Braşov.

Spania este pe lista ţărilor galbene şi, potrivit legii, femeia ar fi trebuit să stea în carantină timp de două săptămâni. Ca să participe la înmormântare, ar fi trebuit să ceară o derogare. Nu a făcut-o.

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt, DSP Timiș: ”Dacă vor fi depistaţi alţi contacţi direcţi, se va proceda în consecinţă, mergând până la emiterea, în caz de nevoie, unei alerte internaționale ce va fi transmisă autorităţilor competente din ţările implicate”.

Pentru a se întoarce în Spania, femeia a prezentat un test negativ, făcut pe 19 ianuarie.

Publicitate

Raed Arafat, şeful DSU: ”De luni de zile, vorbim noi de faptul că, dacă omul e negativ, nu înseamnă că rămâne negativ. A fost negativă, în două zile s-a pozitivat”.

Direcţia de Sănătate Publică va începe o anchetă epidemiologică, mai arată sursa citată.

Foto: Timisoara Online

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes