Connect with us
Publicitate

Sport

Federaţia Română de Schi este acuzată că blocheză participarea unei schioare de la Corona Braşov la Olimpiada de iarnă

Publicat

pe

Publicitate

Ioan Valeriu Achiriloaie, antrenorul şi managerul sportivei Ania Caill, reclamă public interzicerea de către Federația Română de Schi-Biatlon, prin președintele acesteia, a participării celei mai bune schioare din România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2023.

Schioarea Ania Caill şi antrenorul său, Ioan Valeriu Achiriloaie, au fost convocaţi miercuri în faţa Comisiei de Disciplină a Federaţiei de specialitate, unde se discută sancţionarea lor, cu doar două zile înaintea dead-line-ului pentru transmiterea lotului extins de sportivi pentru participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

„Conducerea federaţiei naţionale de schi alpin refuză din nou participarea celei mai bune sportive din România la Jocurile Olimpice de Iarnă. Participarea celei mai bune schioare din România la JO de Iarnă este refuzată din nou de şeful federaţiei naţionale de specialitate, în cea mai nouă etapă a unui scandal perpetuu.”, scrie pe Facebook antrenorul sportivei, Ioan Valeriu Achiriloaie

„Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are clasări pe podium în curse din Cupa Europa în probele de viteză, în care este specialistă. Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generaţiei actuale de schiori şi schioare care pot concura la nivel internaţional pentru România.”, mai precizează Achiriloaie.

Publicitate

„Cu toate astea, din motive necunoscute, multe inventate şi deseori hilare, Federaţia Română de Schi-Biatlon refuză, de ani de zile deja, să se achite de singura ei sarcină faţă de sportivă: să o includă în lotul care să reprezinte România la cele mai importante competiţii interaţionale de schi alpin.

Federaţia naţională preferă să trimită la aceste competiţii sportivi sau sportive clasate net inferior Aniei Caill în clasamentele oficiale ale momentului, periclitând astfel şansele şi aşa mici ale României la obţinerea unor rezultate internaţionale notabile.”, acuză tehnicianul sportivei.

„Conflictul dintre sportiva Caill şi conducerea federaţiei de specialitate – unul fara sens din punctul nostru de vedere – este unul mai vechi. Înainte de majoritatea competiţiilor importante din ultimii ani, sportiva, staff-ul ei şi clubul Corona Braşov la care este legitimată au stat până în ultimul moment aşteptând decizia firească a şefului federaţiei, Puiu Gaspar: înscrierea unui lot de atleţi care s-o cuprindă şi pe Ania Caill, sportiva noastră cu cele mai bune rezultate, aflată acum la apogeul carierei”, mai spune în protestul său Ioan Valeriu Achiriloaie, singurul schior român care a concurat în probele de viteză, în Cupa Mondială, în ultimii ani.

Sportiva Ania Caill şi managerul sportiv Ioan Valeriu Achiriloaie susţin miercuri după-amiază o conferinţă de presă, pentru a reclama situaţia. La eveniment au fost invitaţi îi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Schi-Biatlon, ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru o discuţie cu faptele pe masă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes