Connect with us
Publicitate

Eveniment

Februarie, lună grea pentru salvamontiştii din Poiana Braşov. Peste 7 intervenţii pe zi, mai mult decât anul trecut, când nu era pandemie

Redactia Brasov

Publicat

pe

Luna februarie, în ciuda restricțiilor impuse de criza medicală, a fost una deosebit de aglomerată, cu un trafic intens, atât pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, cât și pe traseele montane din Poiana Brașov, Postăvaru, dar și Tâmpa. Din păcate, acest flux mare de turiști s-a reflectat și într-un număr mare de evenimente, la care salvatorii montani din Poiana Brașov au fost solicitați să răspundă.

Publicitate

S-a intervenit în 194 de cazuri, vizând 202 persoane, care s-au accidentat, rătăcit, sau au trebuit să fie evacuate. Dintre acestea, 54 de persoane au fost trimise către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate, cu echipajele structurilor Serviciului Județean de Ambulanță sau SMURD.

Cu o incidență a cazurilor de 7,2 pe zi, se înregistrează o creștere, atât față de luna ianuarie, când vorbeam de o medie de 7 cazuri pe zi, cât și față de aceeași perioadă a anului trecut, când media era de 5,8 evenimente raportate la o zi.

Publicitate

Într-o proporție covârșitoare, în această perioadă, evenimentele sunt legate de pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă și mai puțin de turiștii care aleg să se plimbe pe traseele montane din zonă.

Totuși, numărul mare al acestor incidente trebuie văzut și în contextul unui flux foarte mare de turiști și din păcate, a lipsei de responsabilitate a multora dintre aceștia, atunci când vine vorba despre practicarea sporturilor de iarnă, fie că vorbim de schi, snowboard, sau săniuș.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Două victime în urma unui accident în care o maşină a intrat într-un cap de pod pe DN 1, la Predeal

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un bărbat, care conducea un autovehicul pe DN 1, având direcție de deplasare Brașov către Predeal, la km 153 + 200 metri a lovit un cap de pod. În urma impactului au rezultat două victime, care au fost transportate la spital.

Publicitate

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier. Traficul se desfășoară în condiții normale.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Un bărbat din Recea a incendiat 5 pui de câine. Niciunul nu a supravieţuit

Redactia Brasov

Publicat

pe

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Publicitate

În fapt, la data de 05 mai 2021, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Recea, județul Brașov, cu privire la faptul că un bărbat din aceeași localitate, ar fi ucis, prin incendiere, 5 pui de câine.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiștii, care au identificat autorul faptei, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 35 ani, precum și cadavrele celor 5 animale, stabilind faptul că acestea nu aveau stăpân.

Publicitate

În continuare, conform procedurilor legale în vigoare, s-a procedat la ridicarea cadavrelor animalelor de către reprezentanții unității administrativ-teritoriale.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Percheziţii la două firme care vindeau piese auto contrafăcute

Redactia Brasov

Publicat

pe

Astăzi, 06 mai, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează percheziții domiciliare și controale economice, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare comercializarea de piese auto contrafăcute.

Publicitate

Perchezițiile se desfășoară pe raza județelor Brașov și Buzău, la sediul social și punctele de lucru a două societăți comerciale.

Acțiunile se vor desfășura în patru locații, în urma acestora urmând a fi identificate și ridicate mijloace de probă, respectiv piese auto contrafăcute, documente de proveniență, medii de stocare, totodată efectuându-se toate activitățile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Publicitate

Polițiștii vor pune în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>