Connect with us
Publicitate

Eveniment

Februarie, lună grea pentru salvamontiştii din Poiana Braşov. Peste 7 intervenţii pe zi, mai mult decât anul trecut, când nu era pandemie

Redactia Brasov

Publicat

pe

Luna februarie, în ciuda restricțiilor impuse de criza medicală, a fost una deosebit de aglomerată, cu un trafic intens, atât pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, cât și pe traseele montane din Poiana Brașov, Postăvaru, dar și Tâmpa. Din păcate, acest flux mare de turiști s-a reflectat și într-un număr mare de evenimente, la care salvatorii montani din Poiana Brașov au fost solicitați să răspundă.

S-a intervenit în 194 de cazuri, vizând 202 persoane, care s-au accidentat, rătăcit, sau au trebuit să fie evacuate. Dintre acestea, 54 de persoane au fost trimise către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate, cu echipajele structurilor Serviciului Județean de Ambulanță sau SMURD.

Cu o incidență a cazurilor de 7,2 pe zi, se înregistrează o creștere, atât față de luna ianuarie, când vorbeam de o medie de 7 cazuri pe zi, cât și față de aceeași perioadă a anului trecut, când media era de 5,8 evenimente raportate la o zi.

Publicitate

Într-o proporție covârșitoare, în această perioadă, evenimentele sunt legate de pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă și mai puțin de turiștii care aleg să se plimbe pe traseele montane din zonă.

Totuși, numărul mare al acestor incidente trebuie văzut și în contextul unui flux foarte mare de turiști și din păcate, a lipsei de responsabilitate a multora dintre aceștia, atunci când vine vorba despre practicarea sporturilor de iarnă, fie că vorbim de schi, snowboard, sau săniuș.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>