Connect with us
Publicitate

Economic

fDi: Brașov se va extinde mai mult și mai rapid în următorii ani decât București. Sunt investițiile în imobiliare o alegere inteligentă în România în era telefoanelor inteligente?

Publicat

pe

Publicitate

Se spune că îți poți forma o părere despre o țară aflând cât mai multe despre capitală. București este una dintre cele mai mari capitale din Europa de Est, din punct de vedere al populației și ar trebui să parcurgi peste 1.000 km pentru a găsi un oraș la fel de mare sau mai mare decât București. Este un oraș dinamic și prosper. Într-un studiu al publicației fDi Intelligence, București, la un loc cu Ilfov, sunt clasificate drept unele dintre cele mai prospere.

În zona centrală se află unele universități, prin urmare este un număr mare de studenți și o ofertă nelimitată de locuri de divertisment. Spațiile verzi abundă și reprezintă unul dintre punctele forte. Capitala României este, de asemenea, un punct de întâlnire al multor naționalități, iar numărul de expatriați este considerabil mai mare decât în alte capitale europene. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care investitorii imobiliari pot ajunge să fie dedicați Bucureștiului și, în consecință, României. Centrul orașului are încă o piață de locuințe la prețuri accesibile pentru investitorii mici și este foarte atractiv pentru investitorii mari, oferind o performanță considerabilă, cu perspective de creștere și furnizând în același timp calitate pentru imobile și mediu.

Pentru ca investitorii să aibă parte de succes, este important să aleagă un canal potrivit prin care să transmită informații corecte publicului țintă pe care îl au în vedere. Piața IT din România este puternică și extinsă, constituind mai mult de 5% din PIB-ul țării. Marele progres care a fost făcut în ultimii ani și care continuă și astăzi se reflectă în varietatea activităților pe care utilizatorii le pot desfășura pe telefoanele lor mobile cu ajutorul internetului, care vine cu avantajul de a fi de mare viteză. Chiar dacă zona digitală poate părea a transforma unele lucruri în miniaturi, nu a fost niciodată atât de ușor să accesezi un curs pe orice subiect, un cazino sau chiar un muzeu în timp ce te afli în mișcare, în timp ce aștepți autobuzul sau stai la coadă la casă în supermarket. Cele mai performante versiuni de telefoane mobile pot înlocui chiar piese de computer care erau indispensabile înainte pentru jocurile video. Prin urmare, dintr-o perspectivă „ITistică”, dezvoltarea licitațiilor imobiliare pe internet este destul de promițătoare în România. De ce să faci totul offline, dacă este mai ușor în mediul online?

La o analiză mai amănunțită, totul se rezumă la ce fel de investiție îți dorești să faci, cât de aventurier ești ca investitor și cât de mult accent pui pe rentabilitate. Investițiile care necesită un efort mai ridicat în piețele imobiliare mai emergente pot constitui o aventură interesantă și plină de satisfacții. Cu toate acestea, ca investitor, ar trebui să cercetezi cu atenție orice investiții potențiale și să plasezi un capital pe care ești dispus să îl și pierzi în caz de orice eventualitate; oricând lucrurile pot să nu funcționeze așa cum era de așteptat. De asemenea, ar trebui să petreci puțin timp analizând ceea ce implică propriile tale acțiuni. Chiar dacă proprietățile din piețele aflate într-o fază de recuperare pot fi mai ieftine, trebuie să urmezi câțiva pași esențiali înainte de a achiziționa orice proprietate în străinătate. Dincolo de aspectele legale care îi privesc pe străinii care cumpără proprietăți, fiecare țară are propriile cerințe administrative, iar acestea presupun timp și bani care se adaugă tranzacției. Totuși, având la dispoziție sfera digitală, cel puțin partea birocratică poate trece în acest plan.

 
Privind dincolo de capacitatea administrativă slabă a țării noastre, dezvoltarea în plan imobiliar ar trebui să aibă loc în continuare în România, deoarece țara beneficiază în continuare de unul dintre cei mai mari factori diferențiatori din Europa de Est între productivitatea muncii și costurile forței de muncă. Modelele de migrare internă se vor dovedi probabil un alt factor important al tendințelor de pe piața imobiliară: populația din orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov sau Sibiu se va extinde mult mai mult în următorii ani, chiar mult mai rapid decât în București. În consecință, toate segmentele pieței imobiliare au șansa de a se îmbunătăți atât în ceea ce privește cantitatea (suprafețele reale tranzacționate/închiriate), cât și calitatea (randamentele investițiilor).

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes