Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FBI va pregăti profesional procurorii români de la Direcția Națională Anticorupție

Publicat

pe

Biroul Federal de Investigații (FBI) va sprijini Direcția Națională Anticorupție prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologiilor inovatoare pentru a combate corupția, anunță DNA, după o întrevedere între șeful Direcției, Marius I. Voineag, cu ataşatul legal al FBI din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Potrivit hotnews.rom, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius I. Voineag, și ataşatul legal al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Monika A. Wasiewicz, au discutat miercuri despre continuarea și extinderea cooperării dintre cele două instituții.

În timp ce procurorul-șef al DNA a subliniat faptul că fenomenul corupției afectează dezvoltarea societății românești în toate domeniile sale, FBI a spus că va acorda sprijin Direcției prin programe de pregătire profesională.

„Procurorul-șef al DNA a subliniat faptul că fenomenul corupției afectează dezvoltarea societății românești în toate domeniile sale: economic, social, politic, ceea ce poate conduce, printre alte, la scăderea încrederii publice în democrație și la îndepărtarea de valorile europene și Nord-Atlantice.

Publicitate

Pentru ca DNA să își îndeplinească misiunea de combatere a corupției la nivel înalt, un punct central al viziunii manageriale îl reprezintă utilizarea eficientă a resurselor organizației în vederea atingerii potențialului de performanță al acesteia. În realizarea acestui obiectiv, FBI va acorda sprijin direcției prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologiilor inovatoare”, arată comunicatul DNA.

De asemenea, potrivit documentului citat, în cadrul anchetelor penale, cele două instituții vor continua să se sprijine reciproc în activitatea de cooperare judiciară internațională, în conformitate cu prevederile Tratatului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistența judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes