Connect with us
Publicitate

Social

Farmaciștii brașoveni merg spre graniță cu ajutoare pentru refugiații ucraineni

Publicat

pe

Publicitate

Trei mașini cu ajutoare, medicamente, materiale sanitare, șosete, mănuși și alte produse solicitate în centrele de refugiați vor pleca mâine din Brașov, prin contribuția Colegiului Farmaciștilor Brașov. Farmaciștii au strâns bani și au cumpărat produse necesare pentru ca viața refugiaților să fie mai ușoară.

„Ei au improvizat o farmacie în centru de refugiați și sunt în permanență farmaciști și asistenți care ajută în acel centru, e ceva nemaipomenit. E nevoie de șosete și de mănuși, am luat din banii colegilor, am strâns o anumită sumă și am cumpărat șosete și mănuși. Eu de exemplu sunt din Codlea, a venit la farmacie chiar și populația din Codlea și a adus șosete și mănuși, pentru copii și adulți.”, a spus Președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfirescu, pentru radiomures.ro

Nevoi mari sunt și peste graniță, acolo unde criza umanitară este din ce în ce mai adâncă.

„Am înțeles că în centrele de refugiați medicamente sunt, dar sunt foarte multe apeluri dincolo de graniță. Colega noastră de la Suceava îmi spunea că trece granița și duce echipamente acolo, și au nevoie de feșe, de comprese, dezinfectanți. Primim fel și fel de mesaje, de la Cernăuți m-a sunat cineva, au acolo un spital de copii, efectiv nu mai au nimic oamenii aceia. Ajutăm cum putem, am văzut că și la Brașov sunt veniți câțiva refugiați, vom trimite și acolo ce mai avem la sediul colegiului.”, a mai spus Mirela Zamfirescu.

Publicitate

În continuare, autoritățile fac apel către cei care vor să doneze să urmărească listele cu produsele necesare și să nu doneze obiecte care sunt inutile în actualul context.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes