Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Fără țigani în acest taxi”. Este mesajul lipit pe un taxi care circula pe străzile Brașovului. Șoferul a fost sancționat de superiori

Publicat

pe

sursa foto: www.adevarul.ro

O fotografie cu o inscripție rasistă lipită pe portbagajul unui taxi care circula pe străzile Brașovului a stârnit revoltă pe rețelele de socializare. Fără să se gândească la consecințe, șoferul taxiului a lipit pe spatele vehiculului mesajul „No gypsis in this taxi” (în limba engleză cuvântul corect este „gypsies”), adică „Fără țigani în acest taxi”.

Publicitate

Potrivit adevarul.ro, cea care a sesizat această situație este braşoveanca Bogdana Ioana Banu. Ea a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu maşina, ironizându-l pe taximetrist. Alţi câţiva internauţi au scris comentarii ironice la adresa şoferului.

Polițiștii brașoveni spun că nu pot sancționa un astfel de comportament, iar cei mai în măsură sunt reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Ei au declarat pentru jurnaliștii Adevărul că „în acest caz, trebuie să stăm de vorbă cu taximetristul, să ne spună care a fost motivaţia sa şi abia apoi putem lua o decizie”.

Pentru ca o anchetă să fie pornită este nevoie de depunerea unei plângeri, a mai spus reprezentanta CNCD. În mod normal, taximetristul are dreptul să-şi aleagă clienţii, dar nu-i poate refuza ca urmare a etniei căreia îi aparţin.

Publicitate

Singurul care a luat măsuri a fost patronul firmei de taximetrie. El a cerut numărul de înmatriculare sau cel al taximetrului şi, în 10 minute, a rezolvat problema.

„L-am chemat pe şofer la mine, l-am pus să şteargă inscripţia de faţă cu mine şi am decis că o lună nu va mai primi comenzi”, a explicat patronul firmei braşovene de taxi, pentru aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes