Connect with us
Publicitate

Administrație

Fără restricţii sau relaxări noi, starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, la finalul unei întâlniri cu premierul și mai mulți miniștri, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar nu se vor introduce noi restricții, însă nici măsuri de relaxare nu vor exista.

Preşedintele a declarant că „situația nu este bună. Ați văzut că am avut și azi peste 600 de persoane detectate cu Covid-19. Este mult, foarte mult”. Tot el a completat că „purtatul măștii şi păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a oprit răspândirea epidemiei. În condițiile în care crește numărul bolnavilor, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile”.

Klaus Iohannis a specificat faptul că „se vor păstra doar restricțiile care sunt în vigoare, nu se prevede acum introducerea de noi restricții”, dar nu poate fi vorba nici de „noi relaxări. În acest context dorim să continuăm măsurile de revigorare economică”.

În acest sens „guvernul va prezenta la momentul oportun noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat. De asemenea, voi avea vineri și sâmbătă discuții în Consiliul Europan despre revigorrea economică şi este foarte important ca România să primească sume cât mai mari”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes