Connect with us
Publicitate

Administrație

Fără restricții la mall, hoteluri, iar școlile și grădinițele private nu se închid – Guvernul a recunoscut gafa

Publicat

pe

Pare greu de crezut, dar în hotărârea adoptată, vineri de Guvernul României pentru instituirea noilor restricții valabile de luni, 25 octombrie, sunt câteva inadvertențe. Aceasta nu include în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în centrele comerciale de tip Mall, sau în hoteluri. Mai mult școlile și grădinițele private, au fost „sărite” și ele de la interdicții.

Publicitate

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat, vineri, noile restricții care urmau să intre în vigoare luni. Potrivit, acestuia, accesul în malluri urma să fie permis pe baza certificatului verde – care atestă că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau este testată negativ, anunță G4media.ro. Și pentru hoteluri urma să fie obligatoriu certificatul verde.

Aceste măsuri au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin hotărârea 91, și validate apoi prin hotărâre de Guvern, după cum a anunțat și Raed Arafat.

Totuși, în hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial acestea nu mai apar.
Singura măsură care vizează mallurile este cea privind programul, între 5.00 și 21.00.
De asemenea și închiderea școlilor private, pe modelul celor de stat, a dispărut din hotărârea de Guvern. Cu toate acestea, Executivul a anunțat luni că va modifica hotărârea și va corecta aceste probleme.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes