Connect with us
Publicitate

Social

Fără mască în spațiile deschise atunci când o persoană este singură pe stradă. Ministerul Afacerilor Interne anunță și alte excepții, iar măsurile se aplică și în Brașov

Publicat

pe

De la o zi la alta autoritățile schimbă regulile de protecție împotriva covid-19, iar românii devin bulversați și nu înțeleg ce măsuri trebuie să mai respecte. După ce au anunțat că masca va trebui purtată în spațiile publice deschise în localitățile unde incidența depășește 6 la mie, acum reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență vin cu alte modificări.

Autoritățile spun că atunci când o persoană se află singură pe stradă, nu va fi obligată să își acopere nasul și gura cu masca de protecție. În plus, indiferent de incidență, sunt exceptate de la această regulă următoarele categorii:

  1. Persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune.
  2. Copiii cu vârsta mai mică de 5 ani
  3. Persoanele care sunt singure în birou
  4. Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
  5. Persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare sau desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.)

Potrivit MAI, masca de protecție se poartă obligatoriu, în localitățile cu incidență de sub 6 la mie, în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, dar și în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al municipiului București pentru situații de urgență.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes