Connect with us
Publicitate

Administrație

Fără cozi la Primărie. Coliban: Nu ar trebui să mai vedem cozi la instituții, din respect față de timpul cetățeanului

Publicat

pe

Primarul Braşovului, Allen Coliban , afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că vrea să facă municipiul relevant în zona oraşelor de top din România. Printre altele, primarul are ca obiectiv reducerea birocrației prin digitalizarea serviciilor.

Publicitate

„Până la problemele legislative, mai avem de făcut multe în cadrul legislativ actual pentru că sunt multe pe care acesta le permite. Au fost multe demersuri făcute începând cu 2016 şi până acum – reducerea numărului de hârtii, a necesităţii semnăturilor, introducerii celei electronice, sunt lucruri pe care noi le avem permise în cadrul legislativ, dar nu se aplică sau se aplică prea puţin. Şi cu atât mai mult în perioada aceasta de pandemie, când se recomandă telemuncă, ajungem la concluzia că un procent foarte mic din personalul primăriei poate să execute activităţi de altundeva decât din sediu. Am cerut o analiză din partea Direcţiei IT să vedem care ar fi impactul, exact câţi putem face telemuncă şi un plan pe următoarele şase luni. Există servicii, compartimente care nu pot să plece cu dosarele acasă, există o discuţie despre câte dosare pot fi digitalizate, astfel încât să existe un dosar electronic al fiecărui funcţionar, din care să poată opera de oriunde.

Per ansamblu, trebuie să schimbăm puţin paradigma. Demersuri au fost făcute pe digitalizare, pe eficientizarea serviciilor. Pe de altă parte, dacă ne punem în postura cetăţeanului, trebuie să ne întrebăm: suntem la nivelul la care există aşteptări în societate? Putem să dăm certificat de urbanism în două zile şi, dacă putem, de ce nu îl dăm? Şi am luat acest exemplu la întâmplare. Cred că trebuie să ajungem la nivelul anului 2021, iar pentru asta e importantă această schimbare de paradigmă” a declarat Allen Coliban.

Zero cozi la Primărie

Publicitate

Primarul spune că are ca obiectiv eliminarea cozilor de la Primărie și din instituțiile subordonate, având ca model țările civilizate, în primul rând din respect față de timpul celor care plătesc taxe și impozite.

Eu lucrez pe obiective şi unul este zero cozi. Nu ar trebui să mai vedem cozi nici în Primărie, nici la instituţiile din subordine, la plata impozitelor. Pe de altă parte este vorba de timpul pe care cetăţeanul îl petrece în relaţia cu instituţiile publice. În orice zonă civilizată, când eşti clientul unei entităţi, te duci, ai un loc de parcare şi cauţi să pierzi cât mai puţin timp. Mi-ar plăcea să avem şi cred că voi veni cu propunerea să avem parcări pentru oamenii care vin să acceseze serviciile la Primărie şi acestea să fie pe o limită de timp. Dacă în 20 de minute nu ţi-ai rezolvat problema, vreau să văd de ce. Ori este o problemă a serviciului – care te ţine pe la uşi – ori este o problemă a omului, care abuzează de timpul serviciului, funcţionarului respectiv

Foto Arhiva

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes