Connect with us
Publicitate

Administrație

Familiile din Braşov cu probleme sociale ar putea primi de la primărie subvenţii pentru chirie de până la 1.400 de lei

Publicat

pe

Publicitate

După ce mai mulţi braşoveni s-au plâns că vor fi daţi afară din casă de la blocul social de pe strada Zizinului, Allen Coliban vine cu lămuriri şi spune că în Braşov există foarte multe familii care au depus un dosar la primărie pentru o locuinţă socială, dar pentru că în Braşov nu sunt decât 44 de astfel de locuinţe, primăria nu poate onora toate cererile. Cu toate acestea, primarul spune că vrea ca restul pe oameni care nu prind o locuinţă socială să beneficieze de un ajutor de la primărie pentru plata chiriei.

„Municipalitatea are un număr de 44 de locuințe sociale. Regulamentul spune că se face o reevaluare anuală. Această reevaluare este absolut necesară pentru că rolul locuințelor sociale este să ofere o un ajutor și un suport pe o perioadă de timp în care încurajăm respectivele persoane să găsească metode de a ieşi din situația de caz social. De aceea, în fiecare an sunt reevaluate punctajele și condițiile, și se trece la o prioritizare a listei. Se reevaluează întreaga listă. Lucrul acesta a fost făcut și la finalul anului trecut, cu implicarea consilierilor locali din comisie. Este un efort mare de a tria zeci, sute, de dosare și de a selecta cele mai bune punctaje, cazurile cu cele mai mari probleme. În urma acestui proces de selecție s-a aprobat lista cu cele 44 de cazuri. Evident nu toată lumea este fericită dar evident nu putem mulțumi pe toată lumea în condițiile în care avem doar 44 de locuințe sociale.”, a spus Allen Coliban.

„Planul este să construim mai multe locuințe în anii următori dar până atunci trebuie să găsim soluții, și o astfel de soluție este deja în consultare publică… Regulamentul este pe site-ul primăriei și se referă la o soluție complementară aceea de a subvenționa chirie. Dacă nu putem să oferim sute de locuințe sociale măcar să respectăm această prioritizare, să luăm cazurile în ordine, de la locul 45 încolo, și să oferim o subvenție la chirie respectând evident criteriile similare cu cele de evaluare a listei de acces la locuințele sociale. Această subvenție este între 900 și 1400 de lei în funcție de situația solicitantului. Regulamentul este în consultare, sperăm să-l avem pe masă și la votul Consiliului Local luna viitoare.”, a adăugat edilul.

 

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes