Connect with us

Fapt divers

FAKE NEWS / Arată sau nu aşa bradul din Piaţa Sfatului!?

Redactia Brasov

Publicat

pe

O fotografie a devenit în această seară, în doar câteva ore, viral pe reţelele de socializare şi a stârnit multe controverse. Asta după ce s-a propagat şi a fost distribuită pe mai multe grupuri de Facebook din Braşov. În poză se prezintă un brad ciudat care ar fi în Piaţa Sfatului. Acesta arată ca şi cum ar fi un brad pneumatic, care pare umflat, iar la montarea lui lucrează mai mulţi muncitori cu două macarale.

Publicitate

Pe reţelele de socializare au apărut foarte repede diferite comentarii, unii oameni se minunează crezând că este adevărat iar alţii şi-au dat repede seama că este un fake news, iar poza este lucrată pe calculator.

Printre comentarii putem să notăm: „Dacă e adevărat se cunoaşte că s-a schimbat primarul !”, „Putea sa fie mai aratos si mai lung si pus in lumina realitatii nu a jucariilor😊 Asa starnesti imaginatia ,fanteziile si umorul 😊😊„, „E o gluma cred!😡 A ajuns Brasovul de rasul lumii odata cu schimbarea primarului! Pacat!Oare va mai face cineva poze cu „Bradul” anul acesta?🤣 Nu cred.😂😂😂, „Acum înțelegem cum Primăria Brașovului a economisit peste 500.000 de Ron prin renegocierea contractului! Fac reclama la ….dopuri!😜„, „Bradul cel mai urât din lume sigur o să câștige Brașovul 😔😔„, „IOI ZICI CA-I UN DOP” sau „Brasovul an de an a avut un brad frumos în centrul orașului acum facem gonflabile rusine primarului suntem dezamagiti este capitala româniei DACĂ va uitati pe hartă suntem in centrul tarii păcat cade padurea pe voi si noi facem gomflabele pacat”.

Publicitate

Chiar dacă unii braşoveni au căzut în capcană, trebuie precizat că este un FAKE NEWS. Bradul nu există, iar dacă nu aveţi drum în Piaţa Sfatului, dovada o aveţi aici, pe camera web care transmite live toate mişcările din centrul oraşului.

Conform Primăriei Braşov, bradul care va fi montat în acest an în centrul oraşului va fi unul foarte colorat, iar tema propusă pentru împodobirea oraşului este ,,Iarna în culori!”.

Publicitate

Aşa va arăta bradul din Piaţa Sfatului!

Ce este, de fapt, în imagine 

Adevărul e că sculptura „anal plug” îi aparține lui Paul McCarthy. Înaltă de 24 de metri, sculptura gonflabilă a fost instalată în Place Verdome din Paris, în octombrie 2014, ca parte a unei expoziții FIAC. Desigur, a urmat un val de indignare, iar sculptura a fost scoasă la scurt timp după, scrie The Guardian

Publicitate
Publicitate
4 Comentarii
 • Avatar Geos spune:

  Lol, ati facut o stire dintr-o postare a unei pagini de satira? :)))

  • Avatar Marius spune:

   Foarte bine au facut, multi au preluat poza si o distribuiau ca fiind reala. Comentariile deja erau SF, trebuia sa fie clar ca e o gluma. Eu chiar m-am crucit cand am vazut cat de redusi sunt unii sa nu inteleaga ca e o gluma

  • Avatar Sustin Allen Coliban spune:

   Continui sa-mi fac cruce cati prosti injura Primaria pentru ca au montat asa brad: 1. nu apreciaza arta, 2. nu apreciaza satira, 3. DOAMNE FERESTE INTRE CE OAMENI TRAIM

 • Avatar Cristi spune:

  Din pacate este un mizerabil atac la primarul USR-ist. In piata astazi nu este nimic. a se vedea webcam-ul:
  https://mybrasov.eu/

 • Fapt divers

  Primul exemplar din noua carte a lui Marian Godină, trimis cu dedicație lui Liviu Dragnea la penitenciarul Rahova. Mesajul polițistului pentru fostul lider PSD

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Polițistul brașovean a anunțat pe Facebook apariția noii sale cărți, „Pădurea”. Aceasta este a patra carte publicată de Marian Godină.

  „În misiune cu Marian”, „Flash-uri din sens opus” și „Pablo, the alpaca” sunt alte cărți apărute în ultimii ani sub semnătură lui Godină.

  Publicitate

  „Noua mea carte, „Pădurea”, a sosit azi de la tipografie și am început expedierile.
  Până pe 8 martie o puteți comanda cu semnătură de pe www.curteaveche.ro/p/pădurea”, a scris Marian Godina pe Facebook.

  Prima copie i-a fost trimisă cu dedicație lui Liviu Dragnea, pe adresa penitenciarului Rahova.

  Publicitate

  „Domnului Liviu Dragnea, pentru a vă trece timpul mai repede!

  Cartea e inspirată din vremurile în care Teleormanul nu avea nicio librărie și e pentru toate vârstele, deci i-o puteți da și Irieni.

  Cu drag,

  Publicitate

  Marian Godină” a fost dedicația lui Godină pentru fostul lider PSD.

   

  Citește mai mult

  Fapt divers

  Cel mai lung tunel din România se află în județul Brașov

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Când vine vorba de infrastructură România este un dezastru. Investițiile realizate de-a lungul timpului în căile ferate, autostrăzi și șosele au fost minime spre deloc. Cam tot ceea ce s-a realizat în această țară a fost făcut înainte de Revoluție.

  România ocupă un loc codaş în Europa în privinţa tunelurilor rutiere şi feroviare. Între anii 1924 – 1929 a fost realizat cel mai mare tunel din țară.

  Publicitate

  Tunelul Teliu de pe calea ferată Hărman – Întorsura Buzăului este cel mai lung tunel de cale ferată din România, situat pe raza comunei Teliu, judeţul Braşov. Lucrarea are o lungime de 4.369,5 m şi este prevăzut pentru cale dublă, electrificată.

  A fost construit de firma germană Julius Berger și poartă numele pârâului Teliu, pe valea căruia trece linia ferată. Calea ferată a fost inaugurată oficial la 25 iunie 1931, cu toate că era un proiect mai vechi care avea ca scop realizarea unei căi ferate care să asigure legătura Braşovului cu Buzăul, traversând Carpaţii. Pe partea moldoveană se realizase încă din anul 1909 o cale ferată între Buzău şi Nehoiaş.

  Publicitate

  Infrastructura rutieră, la pământ

  România mai are tuneluri care merită luate în evidență, însă suntem departe de Europa. În localitatea Tălăşmani, la limita dintre judeţele Galaţi şi Vaslui, se găseşte al doilea tunel ca lungime din România. Tunelul de la Tălăşmani are lungimea de 3.330 metri.
  Cel mai lung tunel rutier din ţară este Capra-Bâlea de pe Transfăgărăşan, care se întinde pe o distanţă de 884 de metri şi a fost construit în 1972.

  După ani buni în care nu se construit nimic, autoritățile au în lucru realizarea unui nou tunel, cu o lungime de aproape trei kilometri, care urmează a fi făcut pe traseul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania. Are o valoare estimată de peste un miliard de lei, iar pentru construcția sa au fost depuse luna trecută 12 oferte din partea mai multor firme din China, Turcia și Europa.

  Citește mai mult

  Fapt divers

  VIDEO / Proprietarul singurei Dacii D6 Estafette funcţionale din România este un braşovean. Modelul exclusivist a fost produs în doar 642 examplare în timpul „Epocii de Aur”

  Redactia

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Dacia D6 Estafette a fost una dintre cele mai rare Dacii. Mașina a fost un model exclusivist produs în doar 642 de unități, pe durata a patru ani. De fapt, Dacia D6 Estafette a fost o asamblare în sistem CKD a modelului francez Renault Estafette. Modelul românesc are o poveste uimitoare și, se spune, că ar fi fost interzis pentru că nu era pe placul Elenei Ceaușescu.

  Dacia D6 Estafette a fost asamblată în România între anii 1975 și 1978 și au fost realizate 642 de exemplare. 176 de unități în anul 1975, 49 în 1976, 371 în 1977 și 4 în 1978. Automobilul avea același motor ca Dacia 1300, diferența era doar în ceea ce privește caroseria. Sistemul de frânare de pe puntea spate, dar și anvelopele, tapiteria și geamurile au fost produse la noi în România. Doar pompa de apă și carcasa filtrului de aer nu erau produse în țara noastră.

  Publicitate

  Modelul a fost catalogat încă de la început ca fiind ”diferit” și un pic cam excentric. De fapt, Dacia D6 Estafette era genul de automobil dedicat hipioților sau celor care voiau să-și trăiască viața ”altfel”. Exact cum s-a întâmplat în cazul Volkswagen Transporter.

  Dacia D6 Estafette nu a fost deloc pe placul autorităților comuniste care păreau că pierd controlul lăsând la vânzare astfel de automobile. În plus, comuniștii nu-și doreau ca oamenii să-și trăiască viața într-un mod prea ”libertin”. Se spune că Elena Ceaușescu a fost cea care ar fi dat dispoziție ca automobilul să nu fie vândut cetățenilor. Așadar, aproape toate modelele D6 Estafette care au fost produse au fost date în folosință institutiilor de stat. Cele mai multe modele Dacia D6 Estafette le-au primit angajații Poștei Române.

  Publicitate

  Câțiva ani mai târziu, Uzina Autobuzul din Capitală a încercat echiparea unei caroserii TV (Tudor Vladimirescu) cu mecanica Estafette, proiectul fiind catalogat drept un eșec.

  Câte exemplare Dacia D6 Estafette mai sunt ”în viață”?

  Astăzi, pot fi numărate pe degetele de la o mână numărul de mașini Dacia D6 Estafette iar în România mai există doar una funcțională, cea a unui brașovean. La ediția a IX-a a evenimentului ”Întâlnire Dacia Clasic”, care a avut loc în anul 2017, a participat un astfel de model. Dacia D6 Estafette s-a păstrat foarte bine și este înmatriculată în Brașov. ”Vreo trei ani de zile am căutat această mașină până acum cumpărat-o. Partea mecanică nu este complicată, probleme am avut cu partea de tinichigerie”, avea să declare pentru Mașinistul. Dudi Levente, proprietarul celei mai rare Dacii din România. Dat fiind că automobilul este extrem de valoros, Dudi Levente a mai cumpărat un model doar pentru piesele de schimb.

  video

   

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >