Connect with us
Publicitate

Administrație

Făgărașul va avea în sfârșit ocolitoare. Centura, scoasă la licitație pentru construcție. Va avea aproape șase kilometri și o singură bandă pe sens

Publicat

pe

Primăria Municipiului Făgăraș a lansat la licitație proiectarea și execuția Centurii Făgăraș. Drumul va avea 5,95 kilometri și câte o bandă pe sens.

Valoarea estimată a contractului pentru „Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire municipiul Făgăraș” este de 47,45 milioane de lei, fără TVA.

Municipalitatea vrea ca această centură să fie finalizată până în luna martie 2023.

Varianta de ocolire se desprinde din DN 1 la km 232+324 și se închide în DN 1 la km 236+820. Lungimea variantei de ocolire este de 5.951 m. Viteza de proiectare se încadrează în 50 km/h și 80 km/h.  Legătura rutieră cu DN 1 este asigurată prin realizarea a două intersecții giratorii.

Publicitate

De asemenea, aceasta va avea 2 benzi de circulație cu lățimea de 3.50 m încadrată de acostamente cu lățimea de 1.00 m. Platforma drumului va fi de 9.00 m. Între km 1+220 și km 4+760 platforma drumului va fi de minim 10 m prin adăugarea unui metru pentru montarea parapetului de siguranță pe partea stângă a variantei de ocolire.

Termenul – limită pentru depunerea ofertelor este 15 decembrie 2020, conform informațiilor din SEAP.

Potrivit unor informații apărute pe forumul Asociației Pro Infrastructură, centura ar urma să fie construită pe partea de nord, în locul unui drum „industrial”, folosit oricum în prezent pentru traficul greu.

Rămâne de văzut dacă și când va fi construită partea de sud a Centurii Făgăraș, adică tronsonul care ar urma să facă parte din Autostrada Sibiu – Făgăraș – Brașov – Bacău (A13).

Sursa foto peundemerg.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes