Connect with us
Publicitate

Administrație

Făgăraşul va avea 50 de ecoinsule pentru colectarea selectivă a gunoiului

Publicat

pe

Publicitate

50 de insule ecologice supraterane vor fi amplasate în municipiul Făgăraș, după ce autoritățile au reușit să semneze cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor contractul de finanțare pentru proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate”.

Investiția este strâns legată de obligația autorităților de a asigura colectarea separată și punerea în funcțiune a instrumentul economic „plătește pentru cât arunci”.

“Aceste ecoinsule vor fi amplasate în interiorul municipiului Făgăraș, în cartierele unde sunt zonele aglomerate. Ele ne ajută foarte mult pentru colectarea selectivă a deșeurilor municipale. Aceste ecoinsule vor avea containere pe cinci fracții. Vom da cartele tuturor locatarilor, pentru a deschide aceste ecoinsule și a depune aceste deșeuri pe diferitele categorii. Vor fi camere de luat vederi, pentru a vizualiza dacă cetățenii depun PET-urile la PET-uri, sticla la sticlă, rezidual la rezidual și în felul acesta vom avea posibilitatea să îndeplinim acel procent de colectare selectivă pe care îl avem impus prin ordinul ministrului Mediului”, a precizat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, potrivit Radio România Braşov FM.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de 2,9 milioane lei și trebuie implementat până la sfârșitul anului 2024.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes