Connect with us
Publicitate

Administrație

Făgăraşul va avea 10 autobuze electrice până la finalul anului

Publicat

pe

Cele 10 autobuze electrice, pentru care Primăria Făgăraș a semnat un contract la începutul acestui an, vor ajunge la Făgăraș până la finalul acestui an.

,,Autobuzele electrice vor ajunge până la sfârșitul anului. Noi am semnat contractul. Autobuzele au intrat în producție, însă, în cadrul proiectului ni se mai cer anumite detalii. Însă, până la finalul anului vom avea autobuzele în municipiul Făgăraș’’, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, potrivit salutfagaras.ro.

Prin achiziționarea autobuzelor electrice se urmăresc reducerea emisiilor de dioxid de carbon, creșterea numărului de de utilizatori a transportului în comun, dezvoltarea sistemului de transport velo prin realizarea de piste de biciclete și dezvoltarea unui sistem de închiriere de biciclete, creșterea gradului de siguranță și accesibilitate pentru pietoni prin modernizarea trotuarelor, îmbunătățirea spațiului urban prin asigurarea de spații verzi sau reducerea nivelului de poluare fonică

De asemenea, în cadrul proiectului „ Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a Municipiului Făgăraș”, se vor achiziționa stații de încărcare pentru autobuzele electrice, care vor fi instalate în autobaza ce se va construi prin proiectul respectiv, sistem de e-ticketing (computer de bord, validator dual, sistem de informare călători audio-video), care va fi instalat în interiorul autobuzelor și dispecerat pentru sistemul de e-ticketing, sistemul de management al traficului și pentru sistemul bikesharing (sistemul de închiriere biciclete), care va fi amplasat în autobază.

Publicitate

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea contractului de achiziție a autobuzelor electrice este de 20.520.000,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 3.898.800,00 lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes