Connect with us

Administrație

Făgăraş / Primăria a alocat peste 100.000 de euro pentru procesul de bugetare participativă

Avatar

Publicat

pe

Primăria Făgăraş a anunţat astăzi reluarea procesului de bugetare participativă, după ce acesta a fost suspendat odată cu decretarea stării de urgență.

Publicitate

Perioada de înscriere a proiectelor se prelungește până în 3 iulie 2020 și pot fi încărcate de către cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș și au peste 18 ani, pe platforma digitală dedicată: www.bp.primaria-fagaras.ro/intra-in-cont

Acestea trebuie să se încadreze în domeniile: alei, trotuare și zone pietonale; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; spații verzi, locuri de joacă și siguranța circulației; infrastructură educațională, culturală și de sănătate; orașul digital. Propunerile trebuie sa îndeplinească criteriile regulamentului publicat la adresa www.bp.primaria-fagaras.ro/regulament 

Publicitate

Cetățenii au putut depune proiecte și în timpul suspendării, astfel că 21 de idei pentru dezvoltarea orașului au fost deja încărcate pe site, iar printre acestea se numără: amenajarea unor spații de relaxare pe malul râului Olt, amenajarea unui amfiteatru în zona Cetății Făgăraș, modernizarea skatepark-ului din zona stadionului municipal, instalarea unor stații de încărcare a mașinilor electrice, ș.a.

„500.000 de lei (peste 100.000 euro) este valoarea totală alocată din bugetul local pentru ediția de anul acesta, față de alocarea de 50.000 de euro din 2019. Suma maximă pentru fiecare proiect crește la 71.550 de lei (aproximativ 15.000 euro), spre deosebire de anul trecut când a fost de 10.000 de euro. Procesul de bugetare participativă urmăreşte dezvoltarea orașului prin implicarea cetăţenilor, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc”, se arată în comunicatul Primăriei Făgăraş.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Viceprimarul Sebastian Rusu ia la pas Braşovul pentru a vedea care sunt problemele care îi macină pe oameni

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Edilii Brşovului au început să ia la pas oraşul pentru a vedea cu ce probleme se confruntă locuitorii lui. Primul astfel de demers a fost făcut de viceprimarul Sebstian Rusu, care a mers în cartierul tractorul pentru a-i asculta pe oameni şi a vedea de la faţa locului care sunt problemele de aici. 

Printre probleme a găsit cabluri care atârnă pe stâlpi şi nu sunt puse în reţeaua subterană. Totodată Sebastian Rusu spune că vrea să demareze o reorganizare a parcărilor din municipiu.

Publicitate

„La pas prin Brașov, prin cartiere, alături de brașoveni, pentru a le asculta doleanțele și pentru a rezolva problemele orașului nostru. Căutăm și găsim soluții împreună, la fața locului, pe teren.

Am început în cartierul Tractorul, un loc special pentru mine, recunosc: aici am copilărit și trăiesc. Am verificat starea străzilor, a trotuarelor, a zonelor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și a zonelor de recreere, precum și curățenia în cartier. Am găsit (încă!) stâlpi cu cabluri supraterane, care trebuie îngropate și racordate la rețeaua subterană.

Publicitate

Așa cum am anunțat, la nivelul întregului municipiu Brașov am declanșat operațiunea de reorganizare a parcărilor.

Toate cartierele Brașovului vor fi luate la rând, pentru a vedea realitatea și pentru a face constatări din teren, pentru a răspunde nevoilor cetățenilor și comunității noastre.”, a transmis Sebastian Rusu pe Facebook

Citește mai mult

Administrație

Părinţii copiilor de la Gădiniţa 33, din Tractorul, cer primarului un nou spaţiu pentru încă 45 de pitici. Vor fostul Centru Cultural Musashino

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Comitetul reprezentativ al părinţilor de la Grădinia cu program prelungit nr. 33, solicită public primarului Allen Coliban să urgenteze demersurile de preluare a spaţiului în care a funcţionat Centrul Cultural Musashino, pentru a-l pune la dispoziţie unităţii de învăţământ.

Apelul societăţii civile vine în contextul în care Grădiniţa nr. 33 este una dintre cele mai aglomerate din Braşov, având în vedere că zona rezidenţială din cartierul Tractorul s-a extins mult în ultimii ani fără ca braşovenii din zonă să aibă alternative. În acelaşi timp, acest spaţiu, care aparţine primăriei, a fost oferit cu titlu gratuit pentru activitatea Centrului Cultural Musashino, şi este închis de mai multă vreme.

Publicitate

Prin punerea la dispoziţie a spaţiului respectiv, la Gradiniţa 33 se creează cel putin 45 de locuri în plus.

Petiţia adresată în mod direct primarului Allen Coliban este următoarea:

Publicitate

“Domnule primar Allen Coliban,

Consiliul reprezentativ al părinților Grădiniței cu PP nr 33 Brașov, reprezentat prin președinte Abucurei Andrei, vicepreședinte Cucu Alina, vicepreședinte Drăgoi Constantin prin prezenta, dorim alocarea spațiului aflat la parterul clădirii din strada Olteț nr 11, Grădiniței cu PP nr 33 Brașov.

În acest spațiu și-a desfășurat activitatea Centrul Cultural Mushasino, spațiul fiind nefolosit în prezent, acesta a aparținut în trecut Grădiniței cu PP nr 33 Brașov și a deservit ca săli de grupă.

Publicitate

În sprijinul acestei petiții vă prezentăm următoarele argumente:

1. Numărul solicitărilor pentru înscrierea în învățământul preșcolar a crescut semnificativ deoarece zona se află în plină expansiune, cererile neputând fi soluționate favorabil pe motiv de lipsă spațiului.

2. Tripla utilitate (funcționare) a unor săli de clase (6 din 8)respectiv servirea meselor, desfășurarea activităților instructiv-educative, programul de somn. La aceasta se adaugă lipsa spațiului corespunzător desfășurării activităților în două săli de clasă, acestea fiind foarte mici : 26 mp și 31 mp la 25 respectiv 27 copii la grupă, necorespunzând normativelor aflate în vigoare (cubaj/elev).”

Citește mai mult

Administrație

Allen Coliban, acuze grave la adresa P&P SRL, firma care administrează parcările publice din Brașov: „Firma care își permite să lase astfel de notificări în geamurile mașinilor, nu are acest drept”

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

După ce anul trecut în noiembrie, Consiliul Local Brașov a decis să nu taxeze parcările în intervalul 20:00 – 08:00 precum și în zilele de duminică, mai mulți brașoveni s-au trezit cu note de înștiințare pentru parcarea pe timpul nopții.

În urma valului de nemulțumiri, primarul Allen Coliban a reacționat. Acesta acuză firma care administrează de fals și de nerespectarea regulamentului impus de HCL 692 / Noiembrie 2020.

Publicitate

„O problemă care mi-a fost sesizată, e vorba de contractul cu firma P&P SRL, firma care administrează parcările publice. Firma care își permite să lase astfel de notificări în geamurile mașinilor(n.r: notificare de insțiintare – foto). Astfel de notificări care sunt făcute cu antetul și cu numele Primăriei Brașov. Ei bine nu au acest drept, sunt firma care au concesionat servicii de parcări dar nu ar nu au drept să facă aceste mențiuni în forma aceasta și lucru și mai grav este că sesizările sunt pentru parcare pe locuri publice în timpul nopții. Această sesizare este la ora unu douăzeci și ceva de minute și lucru care este prezent pe această înștiințare este posibilitatea de sancțiune cu amendă contravențională între 500 și 1.000 de lei. Acest lucru nu este adevărat dar vă mai atrag atenția cu privire la un lucru, primăria și Serviciul Parcări sunt în antetul acestui acestei înștiințări însă adresa de e-mail și telefon nu ne aparțin, nu sunt ale Primăriei.

Ce este important este că noi avem un HCL 692 din noiembrie 2020, HCL care a fost modificat potrivit solicitărilor din societatea brașoveană, am modificat regulamentul de parcări în sensul eliminării tarifului pe 24 / 24 ore, 7 zile din 7. Prin urmare dacă primiți astfel de înștiințări, astfel de bilete în geam care arată o oră aflată în intervalul 8 seara 8 dimineața sau în weekend duminica, trebuie să știți că aceste sesizări nu respectă regulamentul de parcări aprobat de Consiliul Local în noiembrie 2020. Aceste sesizări nu respectă o normă o decizie luată de legislativul local, de consiliul local care ar fi trebuit să fie aplicată de către concesionarul serviciilor de parcare.” a declarat Allen Coliban.

Publicitate

Edilul spune că abaterile semnalate de brașoveni sunt o încălcare flagrantă a contractului și în acest sens, cere ajutorul brașovenilor. Mai mult, acesta declară că va ataca contractul în instanță.

„Acest lucru este o încălcare flagrantă a contractului, o vom aduce la cunoștința operatorului firmei P&P dar vă rog totodată dacă aveți cunoștință de astfel de situații dacă aveți astfel de exemple să le trimiteți pe adresa de contact@brasovcity.ro. Suntem deciși și sunt decis să ducem această luptă până la capăt, astăzi am avut o întâlnire cu avocați care au studiat în detaliu condițiile contractuale și practicile pe care această firmă iată de le întrebuințează și urmează să purtăm lupta aceasta și în instanță, în cazul în care nu vor aplica ceea ce Consiliul Local a decis.

Momentan atât vă pot spune despre acest subiect faptul că este o temă care îi prezenta în spațiul public nu de ieri de azi ci de când a intrat în vigoare contractul din luna noiembrie 2020. Faptul că avem aceste dovezi și vă rog și pe voi să ne trimiteți dacă aveți astfel de dovezi disponibile respectiv astăzi ești în țări care nu respectă programul actual de parcări precum și orice alte probleme legate de relația cu operatorul de servicii de parcare. Aveți totodată la dispoziție și call-center-ul lor. Ați văzut adresa mai arat o dată este cea prezentă în antet brasov@parcari.xyz este adresa celor de la P&P și am specificat că aceste note de înștiințare nu respectă hotărârea de Consiliu Local 692 din noiembrie 2020” a concluzionat primarul Brașovului.

Publicitate

Firma P&P SRL este controlată de omul de afaceri Iorgu Ganea, coproprietarul Regio Trans.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>