Connect with us
Publicitate

Eveniment

Facturile de energie cu valori atipice: Electrica Furnizare face verificări și spune că astfel de situații sunt izolate

Publicat

pe

Reprezentanții Electrica Furnizare au transmis că a fost demarată o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare și comportamentul de consum în cazul unora dintre clienții casnici din portofoliul companiei.

„Ca urmare a situațiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparație cu istoricul de facturare și comportamentul de consum ale clienților în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanțul de facturare”, au transmis reprezentanții Electrica Furnizare, într-un comunicat.

Electrica Furnizare informează că astfel de situații nu sunt frecvente.

„Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte.

Publicitate

Compania își asigură clienții că va clarifica situația în regim de urgență și că niciunul dintre aceștia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare. În plus, Electrica Furnizare își încurajează clienții să utilizeze canalele de comunicare puse la dispoziție de companie și să solicite informații privind orice neclaritate referitoare la facturare la adresa [email protected] sau utilizând formularul de contact online https://www.electricafurnizare.ro/asistenta/formular-inregistrare-plangeri/”, se mai precizează în comunicat.

Reacția Electrica vine după ce mai mulți clienți din țară, inclusiv din Brașov, au arătat presei facturi atipice, cea mai mare fiind de aproape 200.000 euro (foto jos). Factura record a fost trimisă unui client din județul Alba, pentru un apartament în care nu locuiește nimeni de 20 de ani. Conform Electrica, după sesizare factura a fost stornată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    4 septembrie, 2021 at 5:18 pm

    Dacă tot cereți părerea…..calculatorul nu este nebun,să dea sume enorme,aceste sume sunt ,,băgate,,în program de onor salariații ENEL,să vedeți voi când va sări poporul care încă doarme,ce ,,curentați,,veți fi,,!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes