Connect with us
Publicitate

Social

Factură record la electricitate primită la un apartament din Codlea unde nu locuiește nimeni mai bine de jumătate de an: peste 40.000 de lei

Publicat

pe

Tot mai multe facturi umflate la gaze sau energie elctrică. De data asta, o femeie din judeţul Braşov a avut şocul vieţii, după ce a aflat că are de plătit aproape 42 de mii de lei la curent, pentru un apartament în care locuieşte singură câteva luni pe an.

Aproape 42.000 de lei. E suma de infarct trecută pe factură la energie electrică primită de o doamnă din Codlea, transmite observatornews.ro

„De când am primit aceste facturi, mi-a crescut tensiunea foarte mult, nu mai am somn și îmi vine să plâng mereu! Plâng și pe stradă! Am fost la sediul Electrica din Codlea și mi-a zis că nu are ce să facă, să plătesc și apoi mai vedem. Eu stau 6 luni în România și când stau în România, stau și la fata mea. Eu am 78 de ani și am un apartament cu două camere, 4 becuri led un frigider și o mașină de spălat. Stau singuă! Nu știu ce să mai fac! Cei de la curent au zis să o plătesc. De unde atâția bani?”, a spus femeia pentru observatornews.ro.

Erorile la facturile de curent sunt la ordinea zilei. În aceeaşi situaţie disperată sunt mulţi alţi români.

Publicitate

La sfârşitul lunii august, în Alba, două familii au primit facturi de 11, respectiv 22 de mii de lei la energie electrică. Tot în Alba, un apartament în care nu locuiește nimeni de 20 de ani a primit o factura de la Electrica de aproape 200.000 de euro.

Electrica Furnizare va face verificări suplimentare ale facturilor emise cu valori atipice

Electrica Furnizare a demarat o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare și comportamentul de consum în cazul unora dintre clienții casnici din portofoliul companiei.

Ca urmare a situațiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparație cu istoricul de facturare și comportamentul de consum ale clienților în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanțul de facturare, precizează un comunicat.

Electrica Furnizare informează că astfel de situații sunt izolate. Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte.

Compania își asigură clienții că va clarifica situația în regim de urgență și că niciunul dintre aceștia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare.

Foto: observatornews.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes