Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Factură imensă la gaze pe luna ianuarie la Castelul Peleş. Administratorii au de plătit peste 160.000 de lei, aproape dublu faţă de decembrie

Publicat

pe

Publicitate

După ce luna trecută, Castelul Peleş a primit o factură la gaze cu aproape 80% mai scumpă faţă de preţul perceput până atunci de furnizor, acum, pentru luna ianuarie 2022, administratorul castelului a primit o nouă lovitură. Factura la gaze pe luna ianuarie 2022 este, din nou, aproape dublă faţă de cea din luna decembrie.

Drept urmare, factura la gaze pentru perioada 1-31 ianuarie 2022 la Castelul Peleş este în sumă de 160.637 de lei, adică aproximativ 32.000 de euro, potrivit Antena 3.

„Discutăm despre această sumă pentru ultima factură sosită la instituţia noastră pentru perioada 1-31 ianuarie 2022, în condiţiile în care consumul lunar a fost mai mic decât cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar totodată sesizând faptul că furnizorul a crescut din nou preţul unitar cu circa 27%.

Situaţia e complicată în condiţiile actuale. Totul este delicat, este în analiză, încercăm să cerem sprijinul forurilor superioare, respectiv Ministerul Culturii. Suntem în discuţii cu furnizorii. Guvernul României a aprobat OUG 3 de pe 31 ianuarie 2022 în care s-au stipulat prevederi privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Muzeul Peleş a completat, de asemenea, cereri pentru furnizorii de energie electrică şi gaze în susţinerea acestora cheltuieli şi în acordarea sumelor convenite şi stabilite prin aceste plafoane. Dar încă nu avem informaţia cât va fi acest plafon, care vor fi suplimentele acordate. Urmează ca managerul instituţiei şi Consiliul de Administraţie să ia în discuţie factura sosită ieri şi să stabilească măsurile necesare şi dacă nu există soluţii concrete de rezolvare a situaţiei, probibl că se va ajunge şi la soluţii limită”, a declarat Valentin Răileanu, şeful Departamentului Tehnic al Muzeului Naţional Peleş.

Publicitate

Într-o iarnă mai blândă, cum a fost cea din 2019, când temperaturile nu au coborât la minus 24 de grade, facturile au fost de 48.000 de lei la gaze și 18.000 de lei la curent electric.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes